Nyhetssammandrag söndag 14 augusti 2022

Publicerad 2022-08-14

Polisen efterlyser tips om skadad man i Mjölby, företag sålde falska lotter, fler ska kunna häktas innan rättegång och ex-mannen kraschade Britney Spears bröllop – döms till fängelse.

Polisen efterlyser tips om skadad man i Mjölby. En man har under lördagsmorgonen hittats svårt skadad på en parkeringsplats i Mjölby. Det utreds som mordförsök och mannen har förts till sjukhus med ambulans. Nu efterlyser Polisen tips från natten och morgonen:
”Den som har sett eller hört något är välkommen att ta kontakt med poliserna på plats eller ringa Polisen på telefon 114 14, be om att få lämna uppgifter i ärendet”, skriver de på sin hemsida.
Mannen ska ha hittats i området Prästgårdsliden vid 08-tiden och Polisen vill inte dra några slutsatser om hur skadorna uppstått innan de har utrett och konstaterat vad som hänt.

 Företag sålde falska lotter. En kvinna i 60-års åldern i Östersund blev uppringd av en person som uppgav sig sälja andelar i ett lotteri. Lotteriet i fråga finns inte utan har ett snarlikt namn som ett sedan länge etablerat företag.
Kvinnan ingick ett avtal i tron om att det rörde sig om det välkända lotteriföretaget, men efter tid började hon ana oråd. Trots att det dragits pengar har hon nämligen fått betalningspåminnelser från ett inkassoföretag, som är knutet till lotteriföretaget. Nu har kvinnan polisanmält företaget.
Under sommaren har flera liknande fall uppdagats, med samma upplägg, uppger Polisen.
Utsikterna att få rätt i fråga om lotteriköpen är oviss däremot tror Polisen chansen är större när det handlar om inkassokraven. Detta eftersom företaget måste bevisa att det finns ett betalningskrav.

 Fler ska kunna häktas innan rättegång. Regeringen vill göra det enklare att häkta personer som misstänks ha genomfört rån eller grov misshandel, så att den misstänkta kan frihetsberövas i väntan på rättegång, rapporterar TT.
– Om en ungdom har blivit rånad eller allvarligt misshandlad borde man inte behöva träffa förövaren på gatan dagen efter, säger statsminister Magdalena Andersson (S).
Regeringen har nu beslutat om en lagrådsremiss som innebär att brott vars minimistraff är 1,5 år kan leda till direkthäktning av misstänkta. Det innefattar brott som grov misshandel, rån eller grov utpressning. Detta för att skydda brottsoffren samtidigt som den misstänkte inte kan begå fler brott.
Lagförslaget kan träda i kraft 1 juli 2023, förutsatt att det finns stöd i riksdagen.

 Ex-mannen kraschade Britney Spears bröllop – döms till fängelse. Jason Alexander döms tills 128 dagars fängelse för olaga intrång och ringa misshandel efter att han kraschade exfru Britney Spears bröllop tidigare i juni, rapporterar flera amerikanska medier.
Han filmade själv hela händelsen och livesände på Instagram när han bröt sig in och misshandlade även en säkerhetsvakt som försökte stoppa honom.
Jason Alexander var även misstänkt för stalking och vandalism, men friades på de punkterna.
Jason Alexander och Britney Spears gifte sig 2004 i Las Vegas men bröllopet annulerades efter 55 timmar.

 


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.