Nyhetssammandrag fredag den 19 augusti 2022

Publicerad 2022-08-19

Kvarlevor av två barn hittades i resväska, fånge har inte fått promenad på över en månad, 17-åring i polisjakt och taxichaufför åtalas för flera fall av våldtäkt. Detta är senaste dygnets nyhetssammandrag.

Nyzeeländsk polis har inlett en mordutredning efter ett makabert fynd i två resväskor som sålts på en auktion för kvarglömda saker i övergivna förråd.
Det som hittades var kvarlevorna efter två barn i åldrarna fem till tio år. De misstänks ha legat där i flera år.
Polisen hoppas att andra artiklar i förrådet ska leda dem till barnens identiteter och då även förövarna.

En intagen på anstalten Nyköping, som Magasinet Paragraf tidigare rapporterat om på grund av att han förvägrats vård, har via sitt juridiska ombud gjort en JO-anmälan för att han inte kunnat gå ut på promenadgården i över en månads tid.
Skälet är att han till följd av sitt sjukdomstillstånd inte kan stå upp och sittplatser inte finns. Personal har vägrat ta med en stol ut.
Av anmälan kan läsas att:
“Den intagnes sjukdomstillstånd är väldokumenterat och han har till och med en duschstol ordinerad eftersom han inte kan stå upp i duschen. Rätten till daglig utevistelse är tydligt fastställd i den rättsliga regleringen. Att en intagen nekats detta i över en månads tid är inte acceptabelt.”
En av de ansvariga för att ingen sittplats ordnats, kriminalvårdsinspektör Åsa Christiansson, har getts möjlighet att kommentera anmälan men har valt att inte besvara Magasinet Paragrafs förfrågningar.

 En 17-årig kille som stulit en bil var på flykt från Polisen när han körde av vägen i hög hastighet.
Två 16-åriga tjejer som hade rymt från ett ungdomshem, var med som passagerare, en av dem blev allvarligt skadad.
Föraren misstänks för en lång rad brott: bilstöld, grovt vållande till kroppsskada, drograttfylla, olovlig körning och grov vårdslöshet i trafiken.

En taxichaufför från Stockholm greps i februari efter att han avslöjats som misstänkt för ett stort antal fall av våldtäkter och försök till våldtäkter.
Han hade satt det i system att plocka upp kvinnliga kunder som han sedan under knivhot begick övergrepp på i taxibilen. Detta uppges ha pågått under flertalet år.
Efter att förundersökningen nu färdigställts så har åtal inlämnats av åklagaren till tingsrätten. Vid en fällande dom riskerar mannen, som nekar till brott, flera års fängelse och utvisning.

 


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.