Nyhetssammandrag onsdag den 7 september 2022

Publicerad 2022-09-07

Sprängning i Helsingborg, vattenskoter exploderade, döms för varmkorv mellan benen och advokat kritiseras för att nämnt en klients namn.

Polis kallades till Slottshöjden i Helsingborg efter en kraftig detonation vid ett flerfamiljshus. Porten till byggnaden hade sprängts bort. Även husets fasad och bilar som stod i närheten skadades.
Inga personskador har dock rapporterats. Polisen uppger att de inte har några misstänkta, men att en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse har inletts.

En vattenskoterförare tappade tillfälligt kontrollen och körde in i en brygga i Stockholms skärgård.
På något sätt fattade skotern eld och exploderade sedan enligt vad Thomas Sjöberg som är ledningsbefäl vid räddningscentral Mitt, säger till TV4.
Föraren av skotern ska enligt uppgift ha skadat sig i benet och hämtades därför av ambulans.

En man kom hem överförfriskad och ett bråk uppstod med hans sambo som också var full. Hon anklagade honom för otrohet och skrek bland annat att ”han inte dög att knulla med”.
Mannen som hade tagit en korv från stekpannan och hunnit äta upp halva, säger i rätten att ”det brann till i hans huvud”, och att han då förde upp den kvarvarande halvan mellan hennes lår.
Kvinnan polisanmälde sin sambo och både tingsrätt och hovrätt dömde honom för sexuellt ofredande. Hovrätten sänkte dock straffet från villkorlig dom och böter till enbart böter.

En advokat hade precis avslutat ett besök med en klient på anstalten Gävle och ville träffa en annan intagen som satt på häktet.
Advokaten nämnde den häktades namn framför den andra klienten. Detta uppfattades av den närvarande kriminalvårdaren som berättade för sin chef att advokaten genom sitt agerande brutit mot sekretessen.
En anmälan upprättades till Advokatsamfundets disciplinnämnd, som nu riktar kritik mot advokaten genom att tilldela honom en erinran för att ha åsidosatt sina plikter som advokat.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.