Nyhetssammandrag onsdag 28 september 2022

Publicerad 2022-09-28

Kvinna förföljdes av 100 får, poliser inlåst i en Tesla, polis påkörd av bil och misstänkt mord i Bromma.

En fransk kvinna som var ute och joggade började uppmärksamma att hon var förföljd. Men inte av vemsomhelst, utan det var cirka 100 får som sprang efter henne.
När kvinnan stannade för att prata med en förbipasserande så stannade fåren och väntade på joggaren. När hon fortsatte sin runda följde flocken efter.
Den förbipasserande, Eleanor Scholz, filmande den märkliga händelsen och la upp på sin Instagram, rapporterar Daily Mail.

I schweiziska Basel använder polisen bland annat Tesla som utryckningsfordon. I samband med att två cyklister skulle stoppas ville inte Teslan släppa ut poliserna.
En av cyklisterna flydde och när polisen hann ifatt den misstänkte, så var poliserna tvungna att klämma sig ut via ett fönster och en smal springa vid bakdörren, rapporterar Baslet Zeitung. Den flyende cyklisten visade sig ha droger på sig.
– Om den används på rätt sätt kan det inte hända att dörren inte kan öppnas, uppger polisen till tidningen.

Under måndagskvällen blev en polis påkörd av en bil på Södermalm, Stockholm. Det var i samband med en kontroll som föraren valde att fly från platsen.
En biljakt inleddes, men Polisen hann inte ifatt fordonet. Den övergivna bilen hittades senare och togs i beslag.
Den påkörda polisen togs till sjukhus med okända skador. Smitaren är misstänkt för grov vårdslöshet i trafik och försök till mord.

Vid 21-tiden under måndagen kallades Polisen till en lägenhet i Bromma, Stockholm, efter att en avliden man hittats.
Med hänsyn till skadorna så inleddes en förundersökning om misstänkt mord. Innan obduktionen avklarats så kan brott inte uteslutas.
– Det gör vi för att man inte på en gång kan förstå eller ha en förklaring till varför personen är avliden, säger Towe Hägg, presstalesperson hos Polisen, till SVT.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.