Nyhetssammandrag fredag den 30 september 2022

Publicerad 2022-09-30

Rapparen Coolio har dött, samband mellan förra veckans sprängningar, före detta M-politiker dömd till fängelse och två trängde sig in i lägenhet och försökte begå mord.

Den amerikanske rapparen Coolio avled under onsdagen av en hjärtattack.
Artis Ivey Jr, som var hans egentliga namn, var mest känd för megahiten Gangsta’s Paradise från 1995 som han också vann en Grammy för.
Så sent som i somras var han i Sverige och höll en konsert. Coolio blev 59 år gammal.

 De två kraftiga sprängningarna som genomfördes i Stockholm under förra veckan verkar ha ett samband. Det var i bostadshus i Solna respektive Södermalm som attentaten orsakade stora materiella skador.
I de två flerfamiljshusen bor personer som kan kopplas samman med varandra och en tredje kriminell individ som Polisen tror har varit måltavlan.
Ännu en familjemedlem blev i tisdags utsatt för brott, vilket stärker teorin om ett samband. Polisen har nu extra bevakning på vissa adresser för att förhindra fler sprängattentat. Den misstänkte måltavlan befinner sig utomlands.

 Den numera före detta moderata lokalpolitikern Stefan Sturesson har dömts till ett år och åtta månaders fängelse för grovt bedrägeri.
Genom att ljuga på sin ansökan när han begärt förlorad arbetsinkomst, har han fått ut hundratusentals kronor i felaktig ersättning.
Förutom tid i fängelse dömdes han även till att betala drygt 800 000 kr i skadestånd.

Under torsdagsmorgonen trängde sig två män in i en lägenhet i Gustavsberg, som ligger på Värmdö i Stockholm.
De var beväpnade med kniv och när de tagit sig in högg de mannen som befann sig där. Offret skadades allvarligt men inte livshotande.
En person har anhållits som misstänkt för försök till mord. Något motiv till dådet har ännu inte framkommit.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.