Nyhetssammandrag lördag den 1 oktober 2022

Publicerad 2022-10-01

Två skadade efter att villa i Enköping beskjutits, biljakt genom centrala Stockholm, buss i linjetrafik träffades av skott och man överfallen av ett gäng i trapphus.

Det var under torsdagskvällen som en privat villa i Enköping besköts med flertalet skott.
De boende befann sig hemma och två personer skadades. En kvinna i 20-årsåldern och en man i 45-årsåldern träffades och fördes till sjukhuset med ambulans.
Ingen av dem uppges ha livshotande skador. Någon misstänkt har ännu inte gripits. En förundersökning om försök till mord och grovt vapenbrott är inledd.

 Under natten till fredagen skulle Polisen genomföra en sedvanlig trafikkontroll av ett fordon i centrala Stockholm efter att misstankar om en olovlig körning uppstått.
Men när blåljusen slogs på och den aktuella bilen därigenom instruerades att stanna, så inleddes istället en biljakt.
Polis uppmärksammade hur den flyende föraren slängde ut saker genom fönstret under färden, som sedan visade sig vara misstänkt narkotika.
De efterjagande patrullbilarna fick slutligen stopp på fordonet och föraren kunde gripas.

 Det var vid tretiden på fredagsmorgonen som Polisen larmades till Hallonbergen i Stockholm, gällande en misstänkt skottlossning mot en buss i linjetrafik.
På plats kunde Polisen konstatera att en buss mycket riktigt träffats av flera kulor, varken busschauffören eller någon av passagerarna hade skadats. Enda personskadan var en passagerare som fick små sår av glassplittret från en fönsterruta.
Polisen bedömer att det inte var någon på bussen som var måltavlan, utan att de råkat hamna i skottlinjen. Någon misstänkt har ännu inte gripits.

 Strax efter kl 19 under fredagskvällen blev en man i 35-årsåldern överfallen när han befann sig i trapphuset till sin lägenhet i Hisingen i Göteborg.
Händelsen skedde i samband med att han sa till ett gäng på 6-8 personer som hängde i trapphuset, att gå därifrån. De blev aggressiva och attackerade honom.
Mannen skadades bara lindrigt och behövde inte uppsöka sjukvård. Polisen sökte efter gärningsmännen, men ingen har gripits.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.