Nyhetssammandrag onsdag 5 oktober 2022

Publicerad 2022-10-05

Man häktad i Borås för att begått fem våldtäkter mot barn, kvinna stal glasögon värda en halv miljon kronor i Göteborg, polisanställd misstänkt för blåljussabotage i Växjö, Donald Trump stämmer CNN och två minderåriga flickor har ofredats och misshandlats av en pojke på en skola i Bromma.

En man misstänkts för att ha utsatt två barn för totalt fem fall av våldtäkt. Brotten har skett på olika platser i Borås, bland annat i ett butiksområde.
Samtliga våldtäkter ska ha skett under sommaren 2022.
Enligt häktningsprotokoll förnekar mannen anklagelserna. Mannen har tidigare dömts för sexuella övergrepp mot barn.

En kvinna misstänks vara inblandad i två inbrott hos en optiker i centrala Göteborg där hon ska ha kommit över solglasögon från exklusiva märken värda över en halv miljon kronor, skriver Göteborgs-Posten.
Hon avslöjades efter att ha lämnat flera påsar med exklusiva solglasögon hos en frisör och åtalas nu för grovt häleri.
Kvinnan som tidigare är dömd för stöld, snatteri och förberedelse till stöld påstår att en okänd person bad henne ta hand om påsarna och att hon inte är inblandad i stölderna.

En polisanställd man misstänks för olaga hot och blåljussabotage efter att ha betett sig hotfullt mot ambulanspersonal. Det rapporterar Smålandsposten.
Enligt uppgifter till tidningen inträffade händelsen på en privat fest i Växjötrakten i augusti. Efter ett sjukdomsfall kallades ambulans till festen.
Väl där möttes de av en aggressiv och hotfull man. Den polisanställde mannen var enligt tidningen inte i tjänst vid tillfället.
Chefsåklagare Joakim Zander säger till Smålandsposten att det är första gången han leder en utredning där en polisanställd misstänks för blåljussabotage.

Donald Trumps advokater stämmer CNN i Fort Lauderdale, Florida.
De hävdar att CNN gjort sig skyldiga till en smutskastningskampanj mot Donald Trump via ”en lång rad av allt mer skandalösa, falska och ärekränkande benämningar som ’rasist’, ’rysk lakej’, ’uppviglare’ och slutligen ’Hitler’” om den före detta presidenten.
Donald Trump stämmer därför tv-bolaget CNN på 475 miljoner dollar, motsvarande drygt 5,2 miljarder kronor.
CNN påstås ha ”betonat all negativ information om målsägaren och ignorerat all positiv information om honom” enligt stämningen.
”CNN har försökt använda dess massiva inflytande, som en påstått ´betrodd´ nyhetskälla, för att förtala målsägaren inför tittarna och läsarna med avsikten att besegra honom politiskt”, står det i stämningen.
CNN har hittills inte kommenterat stämningen.

Två minderåriga flickor har ofredats och misshandlats av en jämnårig pojke på en skola i Bromma.
Larmet om misshandeln inkom till Polisen vid 14-tiden på tisdagen.
”Skolpersonalen kontaktar Polisen, efter samtal med de inblandade upprättar Polisen en anmälan på misshandel i två fall, samt ofredande”, skriver Polisen.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.