Nyhetssammandrag lördag 8 oktober 2022

Publicerad 2022-10-08

Kvinna rånad på bil i Sandviken, bombhot och rånförsök i Eskilstuna, lärare i Borås åtalad för våldtäkter mot barn, 28 kilo cannabis och 300 gram kokain gömdes på golfbana och förundersökningen om oaktsam våldtäkt mot Joel Kinnaman läggs ner.

Ett stort antal polispatruller beordrades under fredagen till Sandviken där en kvinna i 75-årsåldern blivit bestulen på sin bil under hot.
Kvinnan kom inte till fysisk skada men ska ha blivit hotad med ett vapenliknande föremål.
Mannen ska efter stölden ha lämnat platsen i kvinnans bil. Polisen hanterar händelsen som grovt vapenbrott samt grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel.
Ingen har gripits och Polisen har inte hittat den stulna bilen. Den som har gjort iakttagelser i samband med händelsen uppmanas att kontakta Polisen.

 I september greps en man i 50-årsåldern misstänkt för att ha rånat en pantbank i Eskilstuna.
Enligt Polisen klev mannen in och sa att han ville ha pengar eller guld – annars skulle han spränga något explosivt i en väska han hade med sig.
Efter att mannen gripits lämnades väskan kvar i lokalen. Hela byggnaden, däribland bostäder, utrymdes.
Senare på kvällen kunde Nationella bombskyddet konstatera att den misstänka bomben inte var skarp.
Nu åtalas mannen som har erkänt brott i förhör, rapporterar SVT Sörmland.

En lärare på en låg- och mellanstadieskola i Borås kommun åtalas för flera fall av våldtäkt mot barn.
Brotten ska ha begåtts under flera års tid och runt 15 barn ska ha drabbats.
Brotten gäller våldtäkt mot barn, sexuella ofredanden, barnpornografi och misshandel.
– Det är ett mycket omfattande ärende där utredningsarbetet har pågått under mer än ett års tid och växt allt eftersom att nya uppgifter kommit in, säger kammaråklagare och förundersökningsledare Andreas Lennartsson.
Läraren häktades i somras på sannolika skäl misstänkt för brotten och ska ha erkänt vissa av brotten.

Över 28 kilo cannabis och drygt 300 gram kokain misstänks en högt uppsatt person på en golfklubb i Västsverige ha förvarat i lokaler i anslutning till golfbanan. Nu åtalas mannen för grovt narkotikabrott.
– Det kom som en blixt från klar himmel, säger golfklubbens ordförande.
Mannen som har jobbat på golfklubben länge och har en högt uppsatt roll på golfklubben, greps av polis när han var på jobbet.
Han misstänks även för att ha lämnat över drygt 19 kilo av cannabisen till en person i 20-årsåldern i nära anslutning till golfbanan. Båda åtalas nu för grovt narkotikabrott av åklagare vid Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet. 

Förundersökningen om oaktsam våldtäkt mot Joel Kinnaman läggs ner.
– Min bedömning är att ytterligare utredning inte kan antas förändra bevisläget på ett avgörande sätt, säger kammaråklagare Virpi Alajarva.
Advokat Johan Eriksson har företrätt Joel Kinnaman under utredningen. Han har varit i kontakt med Kinnaman under fredagen och delgett nyheten.
– Han känner sig naturligtvis lättad över att det här är över, säger Eriksson.
Den svenska skådespelaren Joel Kinnaman, 42, anmäldes sommaren 2021 för våldtäkt efter att han polisanmält modellen Bella Davis för utpressning.
– Jag har i dag beslutat att lägga ned förundersökningen om oaktsam våldtäkt eftersom det inte går att bevisa att den som varit misstänkt har gjort sig skyldig till brott på det utredningsmaterial som föreligger. Min bedömning är att ytterligare utredning inte kan antas förändra bevisläget på ett avgörande sätt, säger Kammaråklagaren Virpi Alajarva i ett pressmeddelande.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.