Nyhetssammandrag måndag 17 oktober 2022

Publicerad 2022-10-17

Fotbollsderby urartade i våld, man dog av fallande träd, taxichaufför skjuten till döds och knivattack på Ingelstad Shopping.

Säsongens sista fotbollsderby på Tele2-arena i Stockholm, kulminerade med slagsmål på läktarna. Det var i den 84:e minuten i matchen mellan AIK och Djurgården som bengaliska eldar och knallskott började kastas.
Dessutom var det flera personer från lagens olika supportergrupper som startade slagsmål. Men matchen kunde ändå slutligen spelas klart, AIK vann med 2-1.
– Jättetråkigt det som händer. Skönt att vi kunde spela klart, säger AIK:s John Guidetti till Discovery+.

Det var på söndagsförmiddagen som en man i 50-årsåldern höll på att fälla träd i Katrineholm, när han på något sätt hamnade under ett.
Han klämdes fast så hårt att han avled av skadorna.
Inget brott misstänks ha medfört dödsfallet, utan Polisen anser det vara en ren olycka.
– Personen har tragiskt omkommit. Vi har en olycka med dödlig utgång där. Olyckliga omständigheter har gjort att han har fått trädet över sig, säger Mariana Persson, vakthavande befäl i polisregion Öst.

Under den tidiga söndagsmorgonen hittades en manlig taxichaufför skjuten till döds i Bergsjön i Göteborg.
Flera personer rapporterade att de hört skottlossning. Mannen, som sedan tidigare är okänd av Polisen, hade precis parkerat sin bil efter avslutat arbetspass.
En förundersökning om mord har inletts. Något motiv är ännu inte känt. Detta är den 53:e dödsskjutningen i år.

En knivattack skedde under söndagseftermiddagen på Ingelstad Shopping i Norrköping. Den misstänkte gärningsmannen attackerade, tillsynes oprovocerat, en annan person.
Han kunde gripas på plats. Brottsoffret fördes till sjukhuset för att bli omplåstrad.
Hur allvarliga skadorna är har inte Polisen gått ut med. En förundersökning om försök till mord har inletts.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.