Nyhetssammandrag tisdag 18 oktober 2022

Publicerad 2022-10-18

Misstänkt seriemördare gripen, halvt ton kokain taget i beslag, rökutveckling i tunnelbanan och advokat varnas efter sexuell relation med klient.

En misstänkt seriemördare har gripits i Stockton, Kalifornien i USA. Minst fem mord tror polisen att han ligger bakom.
Efter en längre tids spaning så kunde han gripas, enligt vad som framkommit så var han då på jakt efter sitt nästa offer.
Han var vid gripandet beväpnad med ett skjutvapen, vilket även var det sätt som offren mördandes på. Alla brottsoffer var män i åldrarna 20-56. Den misstänkte utreds även för andra mord.

För två veckor sedan tog Tullverket en stor mängd narkotika i beslag söder om Stockholm. Efter att NFC (Nationellt forensiskt centrum) har analyserat beslaget, så fastställdes att det är kokain.
Det visade sig även att mängden är ett av de största någonsin i Sverige, över ett halvt ton.
Några misstänkta har ännu inte gripits, men utredningen fortgår enligt Tullverket.

Under den sena måndagseftermiddagen började det ryka från bromsarna från ett tunnelbanetåg som stod vid perrongen vid hållplats Akalla i norra Stockholm.
Lokalen rökfylldes och ambulans samt räddningstjänst kallades till platsen. Perrongen evakuerades, men inom kort var röken utvädrad och tågtrafiken kunde fortsätta. Ingen har rapporterats som skadad.

En advokat varnas av Advokatsamfundet efter att ha inlett en relation med en klient.
Det var efter att advokaten hanterat kvinnans skilsmässa som han var behjälplig genom att upplåta sitt klientmedelskonto för att hon skulle få ett skadestånd inbetalt från ex-mannen som dömts för brott mot henne.
Detta eftersom kvinnan inte själv fick ett bankkonto med hänsyn till hennes asylstatus. Han hjälpte henne sedan med att betala hyra, mat med mera. Samtidigt inledde de två en sexuell relation.
Efter en anmälan från kvinnan då hon känt sig utnyttjad, har nu medfört att Advokatsamfundet beslutat att varna ombudet för ett allvarligt brott mot god advokatsed.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.