Nyhetssammandrag söndag 23 oktober 2022

Publicerad 2022-10-23

Rån mot apotek, bilkapning i Helsingborg, giftorm rymde och pistolman gripen i Göteborg.

Ett apotek i Göteborg rånades under lördagen. Såväl polis som väktare kallades till platsen, men gärningsmannen hade hunnit fly.
Enligt uppgift så användes ett pistolliknande föremål vid rånet. Inget av brottsoffren skadades fysiskt. En förundersökning om grovt rån har inletts.

Under lördagsmorgonen skedde en bilkapning i Helsingborg. Det var en överförfriskad man i 25-årsåldern som med hot och våld kapade en bil utan att släppa ut de två som befann sig i bilen.
Men färden varade inte länge och snart hade han kört in i en refug och en lyktstolpe. Polisen kunde stoppa gärningsmannen när han försökte fly från platsen där krocken skett.
Mannen är sedan tidigare känd av ordningsmakten och var vid gripande misstänkt för flera andra brott, nu läggs även grovt rattfylleri, olovlig körning och människorov till listan av misstankar.

Vid 17-tiden på lördagen rymde en fyra meter lång kungskobra från sitt terrarium på Skansenakvariet.
Lokalerna utrymdes omedelbart och personal med särskild expertkompetens fick ansvar för att hitta rymlingen.
Ormen hade anlänt till Skansen bara några dagar tidigare. Kungskobran är världens största giftorm, men ingen kom denna gång till skada.

Strax efter 13 på lördagen fick Polisen in larm om att en pistolbeväpnad man agerat hotfullt i centrala Göteborg.
Såväl insatsstyrkan som vanliga polispatruller sändes till platsen.
Mannen identifieras och stoppas, på hans person hittas en riktigt pistol. Han grips på plats misstänkt för grovt vapenbrott.
– Det händer alldeles för mycket grejer här. Man känner sig väldigt otrygg och det här blir ett bevis på att ens känsla är rätt, säger ett vittne till Expressen.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.