Nyhetssammandrag måndag den 7 november 2022

Publicerad 2022-11-07

Två minderåriga anhållna för dödsskjutning, Gävlepolisen mer offensiva mot kriminella, man pistolrånad i Göteborg och McDonalds evakuerat.

Två minderåriga pojkar, 16 och 17 år, har nu anhållits för mordet på den 25-årige man som sköts till döds i Gävle under lördagskvällen.
Vittnen uppmärksammade de två misstänkta och kunde ge Polisen signalement som ledde till ett gripande i närheten av brottsplatsen. Samtliga inblandade, såväl misstänkta som brottsoffer, är sedan tidigare kända av Polisen och enligt uppgift var detta en uppgörelse i den undre världen.

 Polisen i Gävle tar krafttag mot gängkriminella och de vapen som finns tillgängliga. De vill frihetsberöva fler och ta till en mer offensiv taktik mot de som misstänks bära vapen.
Skjutvåldet i Gävle har enligt Polisen ökat markant sedan 2020 och har nu kulminerat i fyra skjutningar sedan den 26 oktober, där två avlidit och två skadats.
Våldet sker inte längre i det fördolda, utan skjutningarna blir alltmer synliga, såsom den som skedde på Centralstationen mitt på dagen.
Allt sammantaget kommer det ökade våldet leda till en högre aktivitet och närvaro av Polisen.

 Under söndagskvällen i Tynnered i Göteborg rånade två maskerade gärningsmän en man i 25-årsåldern.
Ett pistolliknande föremål användes. Bytet blev ett armband och ett halsband i guld.
De misstänkta har ännu inte gripits. En förundersökning om grovt rån har inletts.

 Under lördagsnatten evakuerades McDonalds vid Centralstationen i Köpenhamn. Polisen larmades till platsen och fick information om att 14 anställda blivit väldigt sjuka.
De anställda kräktes och mådde allmänt illa. Ambulanser inkallades och efter att personalen fått vård mådde de bättre.
En preliminär bedömning är att frityroljan som används börjat ryka efter att den blivit för varm, och att ångorna gjorde att de anställda insjuknande.
Inget brott misstänks ligga bakom händelsen. Istället har danska motsvarigheten till Arbetsmiljöverket inlett en utredning.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.