Nyhetssammandrag tisdag den 8 november 2022

Publicerad 2022-11-08

Stor brand i radhus, elva fordon förstörda i brand, man som hotade med 300 bomber har dömts och sista rättegångsdagen i stor knarkhärva.

Ett radhus i Hallstahammar började under tidig måndagsmorgon brinna. Vid sextiden larmades räddningstjänsten som anlände till en fullt utvecklad brand.
Två personer som fanns i huset lyckades på egen hand fly oskadda. Alla hus som satt ihop i den brandhärjade radhuslängan evakuerades av Polisen.
Det är ännu inte avgjort om något brott ligger bakom branden.

 Under natten mot måndagen började det brinna på en parkering i Trelleborg i Skåne.
Elva fordon blev på grund av lågorna totalt förstörda. Än fler bilar fick värmeskador.
Polisen misstänker att branden var anlagd men har i nuläget inget motiv. En förundersökning om grov skadegörelse har inletts. Ingen misstänkt har gripits.

 Förra hösten bombhotade en man i 30-årsåldern tingsrätten i Uddevalla. Han hävdade sig ha gömt 300 bomber i och omkring byggnaden.
Polisen kunde snabbt fastställa att hotet inte var på riktigt. Nu döms mannen för olaga hot. Därtill fälls han till ansvar för barnpornografibrott, brott mot knivlagen och ringa narkotikabrott.
För dessa åtalspunkter döms han till ett år och fyra månader i fängelse.

 Under måndagen hölls slutpläderingarna i målet där Tord Häversjö, Maximillian Kuutti, Tommy Eriksson (tidigare Zethreaus) och ytterligare en man, står åtalade i en knarkhärva där ett flygplan använts för att transportera narkotika inom Europa.
Magasinet Paragraf var på plats i säkerhetssalen i Stockholms tingsrätt.
Samtliga misstänkta utom Tommy Eriksson, sitter häktade. Åklagare Johanna Kolga yrkade på endast två års fängelse, trots att minimistraffet för det som läggs Eriksson till last, är sex år.
Medan för huvudmannen Tord Häversjö yrkades det en strafftid på 13 år och 2 månader.
Det har från flera håll under processens gång ifrågasatts varför han åtalats, bland annat har den erfarne krimreportern Kim Malmgren på Expressen i sin podcast framfört att han inte tror på en fällande dom.
Rätten offentliggör sitt beslut den 21 november, kl 11:00.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.