Nyhetssammandrag söndag den 13 november 2022

Publicerad 2022-11-13

Skottlossning i Solna, explosion med syra – två barn till sjukhus, operationer ställdes in på grund av vattenläcka och ungdomar i A-traktor räddade liten flicka.

Polisen fick på fredagskvällen in larm om misstänkt skottlossning i Hagalund i Solna. När de kom till platsen kunde de konstatera att skottlossning hade skett.
En teknisk undersökning har gjorts av platsen, och Polisen håller förhör och letar efter gärningspersoner.
På grund av uppgifter som kommit fram har en förundersökning gällande mordförsök och grovt vapenbrott inletts. Ingen skadad person har påträffats.

 Under fredagskvällen kom det in ett larm gällande en explosion med något slags farligt ämne. Två barn i yngre tonåren hade kommit in på en restaurang på Lidingö och bett om hjälp, och personalen ringde Polisen som ryckte ut tillsammans med räddningstjänsten och bombtekniker.
Barnen ska ha sagt till restaurangpersonalen att de vid en lekplats i närheten hittat en Coca-Cola-flaska med vitt skum i, som exploderade när de tog upp den.
Barnen fördes till sjukhus med ambulans, och det verkar som att de fått någon slags syra på sig. De ska ha fått klåda och hudrodnader efter händelsen, men deras skador är enligt Polisens presstalesperson inte livshotande.
En anmälan om vållande till kroppsskada är upprättad och Polisen jobbade på platsen fram till tidig lördagsmorgon.

 Räddningstjänsten jobbade under lördagen intensivt med att få ordning på en stor vattenläcka på Danderyds sjukhus.
Verksamheten drabbades genom att operationer behövde ställas in och i vissa fall flyttades de till andra lokaler.
Även viss evakuering var nödvändig. Orsaken till läckan har inte offentliggjorts.

 Det var sent på kvällen när två pojkar som var ute i en A-traktor fick syn på en ensam liten flicka som gick runt i strumpor och pyjamas.
Ungdomarna stannade till för se om något hänt. När de insåg att hon var ensam ringde de Polisen och stannade med flickan tills patrullbilen anlände.
Efter att ha fått fram var hon bodde, körde poliserna hem henne. Föräldrarna hade inte märkt att hon smugit ut. Polisen misstänker inte något brott utan skriver på sin Facebooksida att:
”Detta är en händelse som skulle kunna hända vem som helst. Barns tankar är inte alltid logiska.”
Polisen i Ronneby ger även en stor eloge till de två pojkarna. ”Allt slutade lyckligt och det beror framförallt på våra båda ungdomar som trots sin ringa ålder ändå visade prov på stor omtanke.”


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.