Nyhetssammandrag tisdag den 29 november 2022

Publicerad 2022-11-29

Skolbrand i Tyresö, kommuninvånare rasar mot ful gran, 18-åring attackerad av annan 18-åring, misstänkt påverkad förare uppvisade ett falskt körkort och brand på vårdboende.

Strax efter 04:00 på tisdagsmorgonen kallades räddningstjänsten till en skola i Tyresö. När de anlände var elden fullt utvecklad.
Det tog flera timmar att få den släckt eftersom de lät elden brinna ut för att undvika än mer rökutveckling berättade Lars-Åke Stevelind, vakthavande befäl på räddningstjänsten, för tidningen Nongrata.
Det här är tredje branden på en skola i Tyresö under bara några månader.
Huruvida det finns något samband är ännu inte utrett. Polisen har inlett en förundersökning med rubriceringen mordbrand.

 I förra veckan satte kommunen upp en julgran på Stora torg i Mjölby. Men den blev inte långvarig. Allmänheten ansåg att den var ful och rasade i sociala medier.
Det fick kommunen att backa och därför byttes den ut. Ida Andersson som är stadsträdgårdsmästare sa till SVT Nyheter att granen inte uppfyllde förväntningarna.

 En 18-årig man hittades under den tidiga måndagen skadad utanför en skola i Karlstad. De skador som han åsamkats är allvarliga, men inte livshotande.
En annan 18-årig man anhölls inledningsvis i sin frånvaro, men kunde senare gripas som misstänkt för mordförsök. Något motiv till dådet har ännu inte framkommit.

 Vid en poliskontroll i Luleå stoppades en man i 20-årsåldern som misstänktes vara under påverkan av narkotika.
Föraren överlämnade vad som visade sig vara ett falskt körkort. Han togs till stationen för provtagning och är nu misstänkt för drograttfylleri, ringa narkotikabrott, brukande av falsk urkund och olovlig körning.

 Vid 17:30 på måndagen larmades räddningstjänst, polis och ambulans till ett vårdboende i Karlskoga.
En person rökskadades och togs till sjukhuset. Branden kunde snabbt släckas. Hur den startade har ännu inte framkommit, Polisen utreder en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet. Det tyder på att någon på boende varit oförsiktig.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.