Nyhetssammandrag torsdag den 1 december 2022

Publicerad 2022-12-01

Knivattack i Nacka, kvinna påkörd av smitare, personal på bowlinghall attackerades och kvinna föll från viadukt och dog.

Polis larmades till Nacka i Stockholm. När patrullbilen anlände hittades en 20-årig man som var allvarligt skadad efter vad som verkade vara en knivattack.
Enligt offrets egna uppgifter hade en okänd person börjat bråka och dragit fram en kniv och huggit honom. Brottsplatsen spärrades av medan den skadade mannen fördes till sjukhus för vård.
På Polisens hemsida kan läsas att en minderårig pojke togs in till förhör, men ska enligt uppgift inte vara misstänkt för något brott. En förundersökning är inledd med rubriceringen försök till mord.

Det var under onsdagsmorgonen som en kvinna i Ystad i Skåne blev påkörd av en bil. Polis och ambulans tillkallades, men då hade föraren flytt platsen.
Offret fördes med ambulans till sjukhuset, skadornas omfattning har inte rapporterats. Polisen har inte lyckats gripa bilföraren. En anmälan om smitning från trafikolycka har upprättats.

Under onsdagen skar en man sönder däcken på en bil som stod parkerad utanför en bowlinghall i Hässleholm.
Därefter gick han in och attackerade en ur personalen med något sorts av stickvapen.
Polisen kom snabbt till platsen och kunde gripa den misstänkte, medan offret fördes till sjukhus.
Det fanns flera vittnen som hördes. Något motiv till brotten har ännu inte rapporterats. Den misstänkte gärningsmannen är misstänkt för försök till mord.

En norsk kvinna i 45-årsåldern stannade på viadukt på E6:an strax utanför Strömstad. Syftet var att hjälpa en medtrafikant som hade fått stopp på sin bil.
När kvinnan skulle gå över till körfältet som gick i motsatt riktning, ramlade hon ner i ett cirka 5 decimeter stort mellanrum som finns mellan vägbanorna och avled av sina skador.
– Vi är helt övertygade om att det handlar om ett olycksfall, säger Polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler, till Aftonbladet.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.