Nyhetssammandrag söndag den 4 december 2022

Publicerad 2022-12-04

Polishäst rymde och sprang mot slottet, misstänkt mordförsök i Sundsvall, knivhuggning på spårvagn och man fick sin näsa avbiten i samband med en golfrunda.

En polishäst vid namn Colorado rymde efter att dess ryttare ramlat av. Allmänheten rapporterade att de sett hästen springa på Skeppsbron mot Kungliga slottet.
Efter mindre än tio minuter hade djuret infångats igen.
”Det är i nuläget inte klarlagt vad som orsakat fallet/den lösa polishästen men djur är djur och inte helt förutsägbara i alla lägen och även polisryttare faller ibland av hästen”, skriver Polisen på sin hemsida.

 Under fredagskvällen kom ett larm om misstänkt skottlossning i Bosvedjan, Sundsvall.
En man hade kommit in till akuten med skador som bedömdes komma från ett skjutvapen.
Under lördagsförmiddagen anhölls fyra personer misstänkta för försök till mord, de släpptes dock efter förhör och avskrevs från utredningen.
Senare under lördagen greps tre andra, två för försök till mord och en tredje för medhjälp till försök till mord. Polisen är i övrigt förtegna och hänvisar till förundersökningssekretessen.

 Under lördagskvällen knivhöggs en man på en spårvagn i Göteborg. Det var i stadsdelen Biskopsgården som attacken skedde.
Offret är sedan tidigare känd av Polisen. Skadorna ska enligt uppgift till Göteborgs-Posten vara allvarliga men inte livshotande. Ingen misstänkt har gripits.

 Två män som spelade golf vid ett hotell i Mississippi i USA, hamnade i luven på varandra och det slutade med att den ena bet av den andras näsa.
Ambulans tog offret till sjukhus, dock hade man inte lyckats hitta hans näsa. När polis anlände hade gärningsmannen flytt scenen, men valde sedan att inställa sig frivilligt till polisen.
Vad som föranlett den brutala attacken har ännu inte blivit offentligt. Om den misstänkte fälls riskerar han fängelse i upp till sju år.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.