Nyheter lördag den 24 december 2022

Publicerad 2022-12-24

Man kastade yxa genom bilruta, skottlossning i Knivsta, Theodor Engströms dom står fast och slagsmål i parkeringshus.

Under fredagen larmades polis till Stenungsön. En man hade tappat kontrollen i ett bråk och då kastat en yxa genom framrutan på en bil.
Kvinnan som satt i fordonet chockades, men fick inga fysiska skador. Gärningsmannen som är i 30-årsåldern greps på plats, misstänkt för grovt brott mot knivlagen, grov misshandel och narkotikabrott.

Under natten mot fredagen kallades polis till Brunnbybadet i Knivsta efter att flera personer hört höga smällar som de misstänkte vara pistolskott.
Patrullerna som anlände kunde snabbt konstatera att pistoler avfyrats. Ett flertal skotthål hittades i väggen till ett av badets byggnader.
Även flertalet tomhylsor hittades. Ingen misstänkt finns ännu, men en förundersökning gällande grovt vapenbrott och skadegörelse har inletts.

Theodor Engström dömdes den 6 december för mordet på Ing-Marie Wieselgren under Almedalsveckan i Visby i somras för förberedelse till terroristbrott gällande planerna på att skada eller döda Centerns ledare Annie Lööf.
Domen blev rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning. Nu har ansvarig åklagare, Henrik Olin, meddelat att han inte tänker överklaga.
Eftersom även försvaret är nöjd med tingsrättens beslut, så kommer ingen ny prövning att ske.

Ett större slagsmål utbröt i ett parkeringsgarage i Skärholmen som ligger i södra Stockholm. Tre män attackerade två andra män, brottsoffren skadades så pass allvarligt att de fick föras med ambulans och polisbil till sjukhus.
En anmälan om grov misshandel har upprättats. Ingen misstänkt är ännu identifierad.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.