Nyhetssammandrag måndag den 9 januari 2023

Publicerad 2023-01-09

Sexårig elev sköt sin lärare, polispatrull kände cannabislukt – hittade stor odling, man misstänkt för mordförsök på sin partner och kvinna hade 21 000 tabletter gömda i sin tvättkorg.

Ett sexårigt barn tog med en pistol till sin skola i staden Newport i Virgina, USA.
Under ett bråk i klassrummet tog han fram vapnet och sköt sin lärare i bröstet. Abby Zwerner, den 25-åriga läraren, togs till sjukhuset med livshotande skador, men uppges nu vara i ett stabilt tillstånd.
Trots skottskadan så klarade läraren av att skrika åt övriga elever att lämna klassrummet.
Varför barnet tagit med sig pistolen eller varför han med flit sköt Abby Zwerner, är inget polisen ännu gått ut med.

 En polispatrull uppges av en slump ha känt en stark doft av cannabis från en fastighet i Mellerud. De stannade till och begärde ett beslut om husrannsakan.
Inne i fastigheten hittades cirka 250 plantor. Två misstänkta greps i samband med tillslaget.
– Patrullen stannade till vid fastigheten och fick senare beslut om husrannsakan. Inne i fastigheten anträffas en mycket stor cannabisodling, säger Elisabeth Melander, jourhavande förundersökningsledare på polisen i Fyrbodal, till Göteborgs-Posten.

 Polis kallades till en adress i västra Stockholm. En kvinna hade misshandlats svårt i sin bostad av den man som hon var i en relation med.
Allt skedde framför ett barn, som enligt uppgift var deras gemensamma. Den misstänkte greps på plats och anklagas för mordförsök och barnfridsbrott.

 Efter att polisen vid en kontroll av en kvinna märkte att hon var nervös, så kom det fram att hon hade tramadoltabletter i väskan.
En husrannsakan som genomfördes uppdagade enorma mängder tramadol, 21 575 tabletter hittades gömda i tvättkorgen och under sängen.
Kvinnans förklaring var att hon hade ett missbruk och att en langare bett henne förvara medicinerna i utbyte mot att hon skulle få det hon behövde gratis.
Men telefonlistor visar att kvinnan i alla fall skött en del av försäljningen. Nu har Malmö tingsrätt dömt henne till tre år och tre månaders fängelse.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.