Nyhetssammandrag tisdag den 10 januari 2023

Publicerad 2023-01-10

Åttaårig pojke hittad död, två tidigare ostraffade åtalas för 300 kilo narkotika, försök till mord i Norrköping och förlängd åtalstid i Tove-fallet.

Under söndagen hittades en åttaårig pojke död. En man, som hittades skadad och vårdas på sjukhus, är gripen som misstänkt för mord.
Något motiv har ännu inte framkommit. Polisen är förtegen med hänsyn till offrets unga ålder.

Under april förra året genomfördes en husrannsakan i Sollentuna. I samband med detta hittades kokain, cannabis, tusentals tabletter och andra droger, drygt 300 kilo totalt.
Värdet uppges vara närmare 40 miljoner kronor. Nu åtalas bland annat två tidigare ostraffade kvinnor för synnerligen grovt narkotikabrott.
– Det blir allt vanligare att tidigare ostraffade unga personer, i det här fallet två unga kvinnor, rekryteras till att förvara, lagerhålla, sälja och transportera narkotika, säger Jesper Jonsson, utredare vid lokalpolisområde Skärholmen, på polisens hemsida.

 Under natten till måndagen larmades polis till stadsdelen Östantill i Norrköping där en man i 20-årsåldern hade utsatts för en misshandel.
Offret vårdas på sjukhus för allvarliga, men inte livshotande, skador. Enligt uppgift ska det ha varit två gärningsmän.
En förundersökning om försök till mord har inletts. Ingen misstänkt har ännu gripits.

Mordet på 21-åriga Tove i oktober förra året, har blivit en följetång i media. Efter att två unga kvinnor gripits och häktats så har tiden för åtal skjutits fram flera gånger.
Åklagare tillika förundersökningsledare Adam Rullman har nu ännu en gång begärt förlängd åtalstid.
Han säger till P4 Jönköping att utredningen är i slutfasen och att man börjar få en klar bild av vad som hände den 16 oktober.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.