Nyhetssammandrag torsdag den 12 januari 2023

Publicerad 2023-01-12

Man attackerad i sitt hem, misstänkt mord i Ludvika, dramatisk biljakt i Göteborg, döms för bajsattack i fängelse och skottlossning på pendeltågsstation.

En man i 50-årsåldern blev under natten mot onsdagen misshandlad i sin bostad i Mörrum i Karlshamn.
Två okända personer knackade på hans dörr, och när han öppnade ska de ha sparkat och slagit honom och även använt tillhyggen.
Polisen förhörde mannen i hans bostad och upprättade en anmälan om misshandel.
Motivet till händelsen är oklart, och de misstänkta gärningspersonerna är ännu inte gripna. Den misshandlade mannen ska inte ha blivit allvarligt skadad.

Vid 17-tiden på tisdagen hittades en avliden person i en bostad i Ludvika kommun.
Omständigheterna kring dödsfallet var oklara, och eftersom det inte gick att utesluta att ett brott ligger bakom inleddes en utredning om misstänkt mord.
Polisen spärrade av bostaden och under natten gjordes en teknisk undersökning. Senare greps en man i 50-årsåldern, han anhölls senare av åklagare och är på sannolika skäl misstänkt för mord.
Polisen fortsätter att utreda händelsen för att försöka få klarhet i vad som hänt.

I samband med en trafikkontroll i Utby utanför Göteborg flydde två personer ur en bil. De var bägge maskerade och lyckades komma undan trots en stor polisinsats för att hitta dem.
Två av passagerarna som valde att inte fly, omhändertogs av polis enligt 13 § polislagen.
Den paragrafen ger polisen rätt att omhänderta personer som stör eller hotar den allmänna ordningen, eller om ett brott kan avvärjas genom omhändertagandet.
Det finns i nuläget ingen brottsrubricering eftersom något egentligt brott inte begåtts.

Den fånge som för en tid sedan utförde en bajsattack mot en kriminalvårdare på anstalten Saltvik i Härnösand genom att kasta en hink innehållande bajs och urin på den anställde, har nu dömts för förgripelse mot tjänsteman.
Straffvärdet låg på bötesnivå enligt tingsrätten och därför beslutade man att tidigare utdömt straff på tre och ett halvt år för bland annat rån, även skulle avse det nya brottet.

Under natten mot onsdagen avlossades flera skott inne på en pendeltågsstation i Kungsängen, strax utanför Stockholm.
Måltavlan var en kriminellt belastad man som tidigare utsatts för ett mordförsök på McDonalds i Vällingby på nyårsafton.
Ingen skadades och inom några timmar kunde tre personer gripas misstänkta för mordförsök.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.