Nyhetssammandrag lördag den 14 januari 2023

Publicerad 2023-01-14

Kvinna skadad efter fall från hög höjd, polis sköt misstänkt i Falköping, åtal i Tove-fallet närmar sig och ordningsvakt misstänkt för våldtäkt.

En kvinna hittades skadad utomhus i Frölunda i Göteborg. Polisen vet ännu inte vad som hänt, men av skadorna att döma så verkar hon ha fallit från en hög höjd. Kvinnan vårdas på sjukhus.
Eftersom polisen inte vet om hon knuffats eller hoppat, så har en förundersökning om försökt till mord alternativt dråp inletts.

 Två män misstänks att under natten ha misshandlat flera personer vid två olika tillfällen.
Polisens utredning ledde inom kort till en villa i Falköping där en husrannsakan genomfördes.
När de två männen som befann sig på adressen skulle gripas så gjorde en av dem motstånd och hotade polisen med ett stickvapen.
Då avfyrade en av poliserna sitt tjänstevapen. Den hotfulla gärningsmannen i 40-årsåldern träffades i ett ben och fördes till sjukhus med skador som inte bedöms som allvarliga.

 Åklagare Adam Rullman meddelar att förundersökningen mot de två misstänkta kvinnor i fallet med mordet på 21-åriga Tove, snart kan komma att vara klar.
Han tror att åtal kommer väckas i slutet av februari eller senast i början av mars.

 Under natten till fredagen greps en man som misstänkt för våldtäkt. Övergreppet ska ha skett inne på en toalett på Södermalm i Stockholm.
Enligt uppgift är den misstänkte ordningsvakt på krogen där brottet skedde.
– Vi försöker skaffa oss en bild över vad som har hänt och undersöker nu den misstänkta brottsplatsen som är inomhus i lokalen, säger Helena Boström Thomas, polisens presstalesperson till Aftonbladet.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.