Nyhetssammandrag söndag den 15 januari 2023

Publicerad 2023-01-15

Flera skjutna i drive-by-skjutning, skotthål i dörr i Märsta, misstänkt mord i Eskilstuna och björnattack i Norrtälje.

Flertalet personer blev träffade av kulor vid en kyrka i centrala London under lördagseftermiddagen.
Det var en sjuårig flicka och tre kvinnor i 40-50 årsåldern som träffades. Enligt uppgifter från polisen så vårdas samtliga brottsoffer på sjukhus för allvarliga men inte livshotande skador.
Enligt preliminära uppgifter var det en så kallad drive-by-skjutning. Ingen av de träffade personerna verkar ha varit måltavlor. Någon misstänkt är ännu inte gripen för dådet.

Under lördagsförmiddagen kallades polis till en adress i Märsta, norr om Stockholm. Anmälaren hade rapporterat att någon avfyrat ett vapen i ytterdörren till en lägenhet.
På plats hittade utredarna både skotthål och hylsor. En förundersökning om försök till mord och grovt vapenbrott är inledd. Ingen misstänkt har ännu identifierats.

En man hittades avliden i sin bostad i Eskilstuna. Omständigheterna kring dödsfallet gör att polisen inte kan utesluta att ett mord begåtts så en förundersökning har inletts med rubriceringen mord.
– Vi kommer göra en kriminalteknisk undersökning och den avlidna personen kommer genomgå en rättsmedicinsk undersökning, säger Monica Bergström, polisens presstalesman, till SVT.

 En björnattack rapporterades under lördagen in i Norrtälje. Det var strax efter 14 som en man i Edbo ska ha blivit biten av en björn.
Skadeläget är oklart, men mannen fördes med ambulans till sjukhus där han vårdas.
Bakgrunden till attacken är oklar. Samtalet kom in till polisen, men då denna typ av attack inte är ett polisiärt ärende, så var det inte polisen som ryckte ut, enligt Norrtälje tidning.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.