Nyhetssammandrag onsdag den 1 februari 2023

Publicerad 2023-02-01

Man somnade med kastrull på spisen – krävs på 633 000 kr, kvinna föll från balkong – misstänkt mordförsök, brand på oljeraffinaderi och polis nära att bli påkörd av felparkerad bil.

En kvinna bad en manlig anhörig att titta till hennes lägenhet medan hon var borta, något hon skulle komma att ångra.
Mannen var där en kväll och skulle mata fiskarna. Han blev hungrig och passade då även på att laga mat.
Men under tiden en kastrull med matfett stod på spisen så lyckades han somna. Det överhettade fettet tog eld och snart var branden ett faktum. Köket blev helt förstört och resten av lägenheten måste saneras på grund av omfattande rökskador.
Mannen har krävts på 633 000 kr av fastighetsägaren MKB, men vägrar att betala, trots att en tingsrätt fastställt kravet.

 Under natten mot tisdagen hittades en svårt skadad kvinna på marken vid ett hyreshus i Järfälla. Polisen misstänker att hon knuffats från en balkong på femte våningen.
En misstänkt man i 30-årsåldern greps i anslutning till platsen och anhölls senare som misstänkt för mordförsök.
– Vi bedömer att det var ett högt fall och att de två personerna hade en relation med varandra, säger Stockholmspolisen Ola Österling, till Aftonbladet.

 En brand utbröt på ett oljeraffinaderi i Nynäshamn, söder om Stockholm, under tisdagsförmiddagen. En förundersökning avseende allmänfarlig vårdslöshet och vållande till kroppsskada har inletts.
Genom en skriftlig kommentar skriver Nynas AB följande:
”Branden inträffade i dag på förmiddagen och Nynas Räddningstjänst samt Södertörns Brandförsvarsförbund är på plats.
Just nu syns bara rök och inga synliga lågor. Krisorganisationen på raffinaderiet har mobiliserats. Vi prioriterar just nu att få ett säkert läge genom att släcka branden. Det drabbade området är utrymt.”

 I samband med att en polis under tisdagen skulle genomföra en fordonskontroll i Malmö, så försökte föraren fly och körde då nästan på polisen.
Därefter körde den misstänkte in i en polisbil och avvek från platsen. Inom kort krockar föraren med flera ytterligare fordon. En man och en kvinna tar sig sedan ur bilen och flyr till fots.
– Polismannen går fram för att be en person flytta sin bil som står felparkerad. Då rivstartar bilen, kör mot polismannen för att sedan ramma bilen, säger Rickard Lundqvist hos Polisen.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.