Nyhetssammandrag lördag den 4 februari 2023

Publicerad 2023-02-04

15-åring misstänkt för mord på 15-åring, man knivskars i Kristianstad, HBTQ-personer misshandlade och lägenhetsdörr i Malmö beskjuten.

En 15-årig pojke har gripits och anhållits misstänkt för mordet på en annan 15-årig pojke i Skogås, utanför Stockholm. Tidigare har en 17-årig pojke häktats för att ha lurat brottsoffret till platsen för mordet.
– Den misstänkte 15-åringen anhölls i utevaro under torsdagen och greps i går kväll. Han är nu anhållen misstänkt för mordet på 15-åringen. Nu kommer vi fortsätta arbetet med analyser, undersökningar och informationshämtning. Den misstänkte ska även höras, säger åklagare Ida Arnell i ett pressmeddelande.

 En man i 45-årsåldern har blivit knivskuren i sin bostad i Kristianstad som ligger i nordöstra Skåne. Skadeläget är oklart, han behandlas för sina skador på sjukhus.
En annan man greps på plats för dådet. Det har ännu inte framkommit om de två kände varandra. En anmälan om försök till mord alternativt dråp har upprättats.

Minst tre HBTQ-personer har under den senaste veckan blivit både misshandlade och rånade i anslutning till en skejtpark i Högdalen. Gärningspersonen har använt sig av dejtingappen Grindr för att stämma träff.
När offret väl kommit fram så har de överfallits och misshandlats och rånats.
– Vi tittar just nu på tre ärenden parallellt där det har gått till på det sättet. Rån innebär ju alltid någon form av betvingande, och här har det handlat om knytnävslag där det primära syftet varit att tvinga till sig brottsoffrens värdesaker, säger Martin Svanehed, förundersökningsledare hos Farstapolisen.

 En lägenhet i Rostorp i Malmö, besköts med flertalet skott. Vapnet avfyrades mot en lägenhetsdörr i ett hyreshus.
Ingen uppges har skadats fysiskt, men flera är i chock. Två män i 20- respektive 35-årsåldern greps kort efter attentatet, de är misstänkta för försök till mord.
Motivet har ännu inte offentliggjorts, men det utreds om någon kriminell bor på adressen.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.