Nyhetssammandrag lördag den 25 februari 2023

Publicerad 2023-02-25

Harvey Weinstein döms till extra fängelsestraff, ytterligare tre häktas för Emporia-mord, momsbedrägeri för en miljard – tolv åtalas och åtalade för mordet på Delta gym släppta av tingsrätten.

Hollywoodproducenten Harvey Weinstein avtjänar sedan tidigare ett 23-årigt fängelsestraff för våldtäkt och övergrepp på två kvinnor.
Nu döms han för än fler sexualbrott till ytterligare 16 års fängelse. Domaren beslutade att det nya straffet skulle avtjänas efter att det första slutförts, vilket innebär en strafftid på totalt 39 år.
Harvey Weinstein har vunnit en Oscar och bland annat producerat storfilmer som Sagan om ringen: Härskarringen och Shakespeare in Love.

 Tre ytterligare personer har häktats för misstänkt inblandning i mordet i augusti på shoppingcentret Emporia i Malmö.
Det var en 31-årig ledare från MC-gänget Satadurah som sköts till döds. Sedan tidigare är en 15-årig pojke häktad för mordet. Nu har ytterligare en 27-årig man och två kvinnor som är 21 och 43 år gamla också häktats.
De är på sannolika skäl misstänkta för medhjälp till mord.

 En stor härva av momsbedrägerier har gått till åtal. Totalt har tolv personer ställts inför rätta av Ekobrottsmyndigheten.
Misstankarna utgörs av grova skattebrott, grova penningtvättbrott och grova bokföringsbrott.
De tilltalade anklagas för att ha snurrat en miljard kronor i falska försäljningar av mobiltelefoner och därmed lurat till sig 200 miljoner i moms.

 När tingsrättsförhandlingen gällande mordet på Delta gym i Stockholm avslutades, så hävde domstolen häktningen för samtliga fyra åtalade.
En 17-årig pojke och tre män 19, 31 och 32 år var tilltalade i rättegången. Tingsrättens beslut tyder på att de kommer att frikännas.
“Tingsrätten hävde i går häktningen för alla fyra som åtalades för inblandningen i dödsskjutningen på ett gym. Den som är under 18 år har placerats på ett SIS-hem”, skrev Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande under fredagen.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.