Nyhetssammandrag söndag den 26 februari 2023

Publicerad 2023-02-26

Fotomodell misstänks mördad och styckad av svärföräldrar, kidnapparen av Lady Gagas hundar stämmer stjärnan – vill ha belöning för att hundarna återbördades, personrån i Eskilstuna och butiksrån i Sätra.

Den 28-åriga kinesiska fotomodellen Abby Choi hittades mördad i Hong Kong.
Kroppen upptäcktes i svärföräldrarnas lägenhet. Den var styckad och delar hittades i kylen, medan vissa kroppsdelar fortfarande saknas.
Såväl svärföräldrarna som exmakens bror greps som misstänkta för dådet.
Motivet är enligt polisen en tvist mellan kvinnan och exmakens familj gällande motsvarande tiotals miljoner kronor.

Lady Gaga fick för något år sedan två av sina tre hundar kidnappade. Nu stämmer en kvinna som var inblandade i brottet popstjärnan på 16 miljoner kronor.
Anledningen är att hon vill ha den belöning som utlovades av Lady Gaga för den eller de som hjälpte till att få hundarna återlämnade. Enligt kvinnan så har det ingen betydelse hur hundarna har återlämnats eller att hon var inblandad i bortförandet.
Lady Gaga satte inga villkor på belöningen och därför anser kvinnan att den ska betalas ut till henne.

 Under natten till lördagen larmades polis till Skogstorp i Eskilstuna. En man i 20-årsåldern uppgav att han blivit utsatt för ett personrån där han misshandlats och fått sina tillhörigheter, bland annat mobilen, stulen.
Brottsoffret skadades lindrigt men behövde inte vård. Tre gärningspersoner ska enligt uppgift ha deltagit i rånet och flytt platsen i en bil.
Polisen lokaliserade fordonet och kunde gripa tre misstänkta män för rån. Åklagare beslutade sedan om att de skulle anhållas som skäligen misstänkta.

 Tidigt på lördagsmorgonen gick minst två personer in i en butik i centrala Säter och hotade personalen med vapenliknande föremål.
Polis larmades till platsen, med de misstänkta rånarna hade då hunnit fly i en bil som beskrevs av vittnen.
Flera patruller sökte efter de misstänktas flyktfordon och cirka en halvtimme senare greps två personer strax norr om Säter som misstänkta för rånet.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.