Nyhetssammandrag måndag 27 februari 2023

Publicerad 2023-02-27

Svärdman halkade under inbrott – skar sig, Medvedev gripen för våld utanför krog, misstänkt människorov i Strömstad, maskerade rånare pistolhotade ung kvinna och stort huliganslagsmål efter kampsportsgala.

Svärdman halkade under inbrott – skar sig. En svärdbeväpnad man försökte bryta sig in i en auktionshall i Mellerud.
När han blev påkommen av boende i området uppstod tumult i lokalen.
– Då hotade gärningsmannen den boende med en kniv och sen flydde han, säger Hans-Jörgen Ostler, presstalesperson polisregion Väst till Göteborgs-Posten.
På väg ut halkade gärningsmannen och skar sig på svärdet. Han ska dock ha lyckats fly från platsen.
– En anmälan om försök till grov stöld och försök till grov misshandel är upprättad, säger Hans-Jörgen Ostler.

 Medvedev gripen för våld utanför krog. Det tidigare Wagnerbefälet Andrej Medvedev, som i januari sökt asyl i Norge, greps natten till onsdag efter att han deltagit i ett slagsmål utanför en pub i Oslo, rapporterar norska TV2.
Väl i häktet ska Medvedev ha gjort motstånd och sparkat minst en i personalen. Han misstänks därav även för våld mot tjänsteman.
Enligt Medvedevs advokat, Brynjulf ​​Risnes, nekar han till brott.
– Han säger att det skett ett missförstånd på stan efter att ha förtärt alkohol, och har förklarat att han inte förstod vad som hände när polisen kom till platsen, säger han till TV2.
Medvedev släpptes senare på onsdagen.

Misstänkt människorov i Strömstad. Tidigt under morgonen larmades Polisen om att en kvinna inte kommit hem efter en fest i Strömstad.
Larmet kom in vid 04.40-tiden då hennes sambo blivit orolig.
– Det här skedde efter en festkväll. Några i sällskapet skulle ta en svarttaxi hem, men kvinnan ville inte det och skulle därför ta sig hem på egen hand. När sambon kom hem blev han orolig då kvinnan inte dök upp, säger Hans-Jörgen Ostler, presstalesperson för polisregion Väst.
Sambon, tillsammans med några andra, gav sig därefter ut för att leta efter kvinnan, samtidigt som polis kontaktades.
– De hittade kvinnan inlåst i en bil. Hon var inte vid medvetande och de krossade en ruta, säger Hans- Jörgen Ostler.
Kvinnan kunde inte redogöra för hur hon hamnat där. Polisen har tagit bilen i beslag och utreder händelsen som människorov.
Ingen person har än så länge gripits. Kvinnan ska inte ha några allvarliga skador.

Maskerade rånare pistolhotade ung kvinna i bostad. En ung kvinna har blivit rånad under pistolhot i sin bostad i Lövgärdet i Göteborg.
Två maskerade personer hotade kvinnan med en pistol mot huvudet och tvingade till sig en stor summa kontanter och guldsmycken.
Polisen har sökt efter rånarna med drönare och flera hundpatruller.
Platsen har spärrats av och bevisning som kan vara av betydelse för utredningen har säkrats.
Rånet skedde på lördagskvällen. Rånarna har ännu inte gripits.

Polisen jagade A-traktor i 180 km/h. A-traktorns förare ville inte stanna och gasade ifrån Polisen.
Den efterföljande biljakten i trakterna kring Söderhamn pågick i 30 minuter.
– Det har gått uppemot 180 kilometer i timmen, säger Viktor Åkring Dicksved vid Polisens regionledningscentral.
Biljakten inleddes klockan 23.24 på lördagskvällen och slutade först klockan 23.56 när A-traktorn stoppades med en spikmatta öster om Kilafors.
Ett tiotal patruller, inklusive helikopter, deltog i förföljandet som inleddes på E4 och fortsatte på riksväg 83 mot Bollnäs.
I A-traktorn fanns sju ungdomar under 18 år. Föraren, en pojke i 15-årsåldern, misstänks nu för olovlig körning, drograttfylleri och vårdslöshet i trafiken.

Stort huliganslagsmål efter kampsportsgala. Ett vilt slagsmål utbröt på Södermalm i Stockholm på lördagskvällen. Ett 20-tal personer drabbade samman.
– Det har varit en kampsportsgala och dit kom det huliganer som rök ihop med varandra, säger Polisens presstalesperson Ola Österling.
Ingen person ska ha skadats allvarligt.
– Vi har haft en insats på platsen med öronmärkta poliser. Vi har ett antal misshandelsfall, men ingen uppgift om att någon skadats, säger Ola Österling.
Tre personer har kontrollerats på platsen. Det finns inga uppgifter om att någon gripits.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.