Vad får man egentligen numer för 34 kronor?

Av Dick Sundevall 2023-02-28

Med dagens elpriser kan du ta en snabbdusch på cirka tio minuter till i bästa fall, en kostnad på 34 kronor. Duschar du varje dag så kan du landa på uppemot tusen kronor i månaden. Belysningen hemma tillsammans med kaffebryggaren, laddandet av mobilen och datorn och lite TV-tittande landar också på ett antal hundralappar. Och då är inte elkostnaderna för kyl, frys, tvätt och disk inräknade. Så vad får man då för endast 34 kr i månaden?

Vad man kan få, är tillgång till drygt fem tusen premiumartiklar på Magasinet Para§raf. Därtill nya artiklar, krönikor och debattartiklar sex dagar i veckan och aktuella nyhetssammandrag sju dagar i veckan.

Det här rullar på, vecka efter vecka, året runt. Vi gör inga semesteruppehåll eller liknande.

Men kanske är det, i dessa dagar, när vi blir överösta med information som vi egentligen inte vill ha, av ännu större värde med allt man slipper för bara 34 kronor i månaden.

När du klickar på en länk för att komma till en artikel på Para§raf, möts du aldrig av en stor annonsblaffa. Vi lovar, det kommer aldrig någonsin att hända. Utan du kommer direkt till vad du klickat på.

När du sedan läser artikeln eller krönikan så är det aldrig några annonser i den löpande redaktionella texten. Kort sagt, du får vad du ville ha när du klickade på länken – och vi kommer inte dragande med något du inte efterfrågat. Alltså inget irriterande som stoppar upp ditt läsande.

När vi i redaktionen beslutade om att införa betalvägg och utgick från våra egna läsvanor, tänkte vi att bara allt det man slipper på Para§raf, som man alltså inte efterfrågat, rimligen borde vara värt minst 34 kr i månaden.

Alltså precis som med vissa streamingtjänster – du betalar för att slippa reklamen. Men med den skillnaden att du där måste betala betydligt mer.

Vi utlovade att så snart vi började få in prenumerationer så skulle vi ta bort alla annonser i texterna – och det har vi alltså nu kunnat göra.

Magasinet Para§raf ingår inte i någon mediekoncern. Vi är helt fristående, ekonomiskt såväl som partipolitiskt. Vi arbetar utifrån sedvanliga journalistetiska regler.

Men vi kommer inte att ställa in oss i ledet och hålla igen utifrån den senaste lagstiftningen, om att inte publicera något som ”kan skada Sveriges förhållande till annan stat eller mellanfolklig organisation”.

Vi har redan brutit mot den lagen några gånger och kommer att fortsätta att göra det när vi anser att det är befogat, antingen det handlar om Ryssland, Turkiet eller andra skurkstater.

Allt det där är nog bra, tänker kanske du som läser det här – men ytterligare utgifter i det här läget…

Vi vet. Inte minst nu när lönen kan ha varit på gränsen till att klara nya skyhöga elräkningar och högre matpriser än någonsin tidigare, så kan det vara ett tufft läge för många.

Så vi bjuder på den första månaden. Och du kan när du vill avsluta din prenumeration. Vi kommer aldrig att komma dragande med att du har bundit upp dig för si och så lång tid.

Är det kanske så att du känner någon som ligger väldigt risigt till i dessa tider? Som kanske ligger efter med såväl hyran som elräkningen just nu och du av ren vänlighet vill bjuda honom eller henne på att ha tillgång till allt på Para§raf – så är det ju högst begripligt.

Men – vi vädjar till dig att i så fall göra det öppet och hederligt, genom att bjuda honom eller henne på en prenumeration. Kanske en årsprenumeration som du bara betalar 290 kr för, istället för de ordinarie 408 kronorna, eftersom vi då bjuder på de två första månaderna – och några kronor mer.

Till slut handlar det här om att vi ska kunna gå vidare med Para§raf. Gräva mer och synas mer.

Vi har inga redaktionslokaler som kostar en massa och vi som arbetar med Para§raf har ingen ersättning för det. Utan allt vi får in går till att efter förmåga göra Para§raf till ett bättre och om möjligt med tiden ett helt nödvändigt magasin.

Vi kommer aldrig att kunna bygga vidare på Para§raf bara med hjälp av annonser. Vi anses vara för kontroversiella för det. Och vi har inte minsta lilla tanke på att anpassa oss efter vad annonsörer vill ha och inte vill ha.

Att anpassa sig är liksom inte vår grej…  

Det bästa stöd du kan ge oss i arbetat med Para§raf är att prenumerera och/eller ge bort en prenumeration till en vän. Han eller hon kommer att ha nytta och glädje av det – och samtidigt stöder du alltså oss i arbetet med Magasinet Para§raf.

All information om de olika prenumerationerna hittar du här.


   Dick Sundevall är Magasinet Para§rafs chefredaktör och ansvariga utgivare.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.