Nyhetssammandrag fredag den 17 mars 2023

Publicerad 2023-03-17

Man döms till fängelse för att ha sprutat rengöringsmedel i flickväns underliv, stor explosion i Hässelby, brand i södra Stockholm och bedragare låtsas vara poliser via telefon.

Den 35-årige Stefan Tammi hade mellan åren 2020 och 2022 tre olika flickvänner, samtliga utsatte han för brutala misshandlar och hot, en av kvinnorna var rullstolsburen.
Den av brottsoffren som utsattes för värst behandling släpades ut i skogen och skenavrättades. Därefter bands hon ihop med silvertejp och skendränktes i ett badkar.
Hon fick också rengöringsmedel sprutat i underlivet. Tammi dömdes av tingsrätten till tre års fängelse, Göta hovrätt höjde straffet till fem år för ett tiotal åtalspunkter.

Natten mot torsdagen detonerade en stor sprängladdning i ett radhus i Hässelby, beläget i västra Stockholm.
Explosionen var så pass kraftig att bostadshuset fick mycket stora skador. En person skadades allvarligt, men inte livshotande och fördes med ambulanshelikopter till sjukhuset.
Flera personer har gripits, de är misstänkta för mordförsök och allmänfarlig ödeläggelse. I huset bodde anhöriga till en gängkriminell rappare.

 Tidigt på torsdagsmorgonen bröt det ut en brand i ett trapphus i ett hyreshus i Skarpnäck i södra Stockholm. Enligt uppgift ska en smäll ha hörts innan branden.
“En man i 40-45-årsåldern har gripits och är misstänkt för delaktighet i brottet. Han greps utomhus i samband med den polisinsats som följde efter brottet, där polishelikoptern, hundpatruller med flera deltog i sökandet efter gärningsperson” skriver Polisen på sin hemsida.

Ett nytt sätt att begå telefonbedrägerier har kommit till Polisens kännedom.
Brottslingar ringer upp från nummer 010-114 14, alltså väldigt likt Polisens nummer 114 14.
De klargör att de ringer från Polisen och att personen som svarar kan komma att utsättas för ett bedrägeri. Därefter begärs bankuppgifter för att kunna se närmare på fallet.
Det står inte 010-114 14 när Polisen ringer upp. Polisen ringer aldrig upp och begär uppgifter om kontonummer, inloggning via BankID, personliga koder eller liknande.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.