Nyhetssammandrag torsdag den 6 april 2023

Publicerad 2023-04-06

Döms för att ha kört på två tonåringar, kidnappningsoffer flydde och blev skjuten, väktare attackerad på buss och bil körde in i hus.

I augusti förra året blev två tonåringar påkörda utanför ett gymnasium i Göteborg. I bilen satt två bröder i 20-årsåldern och nu döms föraren till fängelse i två och ett halvt år av hovrätten.
En sänkning med sex månader jämfört med tingsrättens dom. Innan påkörningen hade männen i bilen varit i bråk med brottsoffren, och agerandet var därför någon form av hämnd.
Hovrätten skriver i domskälen att förarens beteende var ”hänsynslöst och rått”. Sänkningen av straffet skedde av en oenig domstol.

 Under natten mot onsdagen larmades polis om en skottlossning i Haninge, söder om Stockholm. En skottskadad man hittades och under inledande förhör framkom att han blivit kidnappad och blev skjuten i samband med att han försökte fly.
Offret är allvarligt men inte livshotande skadat. Två personer greps och är misstänkta för människorov, synnerligen grov misshandel samt grovt vapenbrott.

Under onsdagen larmades polis till en buss i Örebro. I samband med en biljettkontroll hade en väktare blivit attackerade av en man i 20-årsåldern.
Väktaren utsattes för sparkar och våld mot kroppen när den misstänkte försökte undkomma biljettkontrollen. Mannen greps och är misstänkt för våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd.

 Vid 19-tiden under onsdagskvällen larmades polis, räddningstjänst och ambulans om en bil som kört rätt in i ett hus i Lessebo i Kronobergs län.
Två personer skadades, dels den man i 50-årsåldern som körde bilen och dels en kvinna i 60-årsåldern som bodde i huset. Bägge personerna togs till sjukhus med ambulans, skadeläget är oklart.
“Olyckan kommer att utredas och för att kunna göra detta har en anmälan om grov vårdslöshet i trafik samt vållande till kroppsskada upprättats” skriver polisen på sin hemsida.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.