Nyhetssammandrag tisdag den 25 april 2023

Publicerad 2023-04-25

Skolpersonal döms för att sexåring drunknat, bensinstation i Mariestad rånad, en av de livstidsdömda för mordet på Tove vill byta advokat och en man spelade hög musik i bilen – döms för förargelseväckande beteende.

Malmö tingsrätt har nu dömt rektorn och tre lärare som arbetar på en skola i Falsterbo.
Det var 2020 som en sexårig pojke drunknade under en idrottslektion. Skolpersonalen anses har brustit i sin tillsyn av pojken och därför döms de till villkorlig dom och böter.
– Tingsrätten menar att såväl lärarna som rektorn i och för sig framstår som kompetenta och ansvarstagande men i detta fall har de brustit i sina åligganden på ett sådant sätt att de ska dömas för arbetsmiljöbrott, säger rådmannen Håkan Olaussen i ett pressmeddelande.

 Under måndagen begick en ensam och maskerad man ett väpnat rån mot en bensinstation i Mariestad. Gärningsmannen var knivbeväpnad och lämnade brottsplatsen till fots.
Han fick med sig en okänd summa kontanter. Polisen sökte efter den misstänkte, bland annat med hjälp av hund, men ingen har ännu gripits.

Maja Hellman, en av de livstidsdömda för mordet på Tove, är missnöjd med sin offentliga försvarare och har därför lämnat in en begäran om att få byta inför sitt överklagande till hovrätten.
Hon har just nu advokat Mikael Svegfors, men uppger att hon ”inte litar på honom längre”. Istället vill hon ha advokat Peter Gillberg. Tingsrätten har nu beslutat att hon får byta advokat.

 En 19-årig man och hans vänner åkte runt i centrala Varberg en kväll och spelade hög musik. Två poliser uppmärksammade detta och bedömde att ljudet var högre än från nattklubbarna som fanns i närheten.
De stoppade bilen och upprättade en polisanmälan om förargelseväckande beteende som sedan gick vidare till åtal. Försvaret försökte hävda att det inte var mannen som styrde musiken, utan en passagerare.
Men som förare så var han ändå ansvarig. Nu har både tingsrätt och hovrätt prövat fallet och bägge instanserna dömde honom till tusen kronor i böter.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.