Nyhetssammandrag onsdag den 26 april 2023

Publicerad 2023-04-26

Journalist hotades i sitt hem av beväpnad man, kvinna döms för farlig korvkokning, skottlossning mot bostad i Husby och advokat attackerades av sin klient.

En 45-årig man greps utanför en journalists hem i en ort utanför Göteborg.
Journalisten jobbar vid Kungsbacka-Posten som rapporterar att händelsen inträffade under söndagen, men att den misstänkte greps först under tisdagen.
Gärningsmannen var enligt uppgift beväpnad med något tillhygge. Polisen utreder det som ett demokrati- och hatbrott eftersom brottsoffret var journalist.

En 54-årig kvinna kokade korv i sin lägenhet och missade att allt vatten ångat bort. Snart började det brinna i kastrullen, brandkåren tillkallades och släcktes snabbt. Kvinnan polisanmäldes.
Förundersökningen hade visat att det fanns risk för spridning och åtal väcktes därför för allmänfarlig vårdslöshet. Både tingsrätt och hovrätt dömde henne till dagsböter.

 Under natten mot tisdagen larmades polisen till en misstänkt skottlossning mot ett bostadshus i Husby i nordvästra Stockholm.
Flera tecken på att något avfyrat ett vapen hittades, däribland skotthål i fönster och fasaden samt tomhylsor.
Två män lokaliserades i närheten av brottsplatsen och kunde gripas. De är misstänkta för mordförsök.

Göteborgs tingsrätt meddelade under tisdagen att en man befunnits skyldig till mordbrand och dömts till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning.
I samband med detta attackerade den dömde sin försvarsadvokat. Försvararen skadades inte allvarligt.
– Det kan inte ha varit så länge han höll om halsen för hon blev inte allvarligt skadad och behövde inte uppsöka sjukvård … det är ändå en allvarlig händelse, och ovanlig, sa Caroline Karlsson vid polisen i region väst till DN.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.