Nyhetssammandrag måndag den 15 maj 2023

Publicerad 2023-05-15

14-åring som rymde från Sis-hem fast, överfallsvåldtäkt på barn, man gick emellan i bråk - dödades och fem gripna efter attack i Eskilstuna.

Den 14-åriga pojke som rymde från ett Sis-hem där han varit placerad efter misstankar om att ha skjutit mot en lägenhetsdörr i Fruängen söder om Stockholm, har nu omhändertagits av Polisen.
Det var i måndags som han rymde genom att klättra över staketet till Sis-hemmet i Göteborg. Polisen har inte velat bekräfta uppgifterna som Aftonbladet var först att rapportera om.

 En flicka under 15 år överfölls och våldtogs i Strömstads kommun. Det var bakom en ishall som brottet skedde.
Polisen kunde snabbt få signalement på en misstänkt och lyckades inom kort lokalisera en ung kille över 15 år, men under 18.
Han togs inledningsvis in till förhör, men anhölls sedan av åklagare och är misstänkt för grov våldtäkt mot barn.
Polisen är i övrigt förtegen om händelsen med hänsyn till de inblandades unga ålder.

 Polis kallades till ett bråk utanför Götene. När patruller anlände påträffades en avliden man. Det framkom att ett bråk skett mellan tre personer, varav den ena dött.
– Det är ett bråk mellan en man och en kvinna. En tredje person går emellan som orsakar skador på mannen som gör att han avlider på platsen, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson på Polisen till Aftonbladet.
Mannen som fortfarande levde greps på plats, misstänkt för mord alternativt dråp. Åklagare beslutade senare om att han skulle anhållas.

 Under tidig söndagsmorgon kallades polis till Nyfors i Eskilstuna. En man i 30-årsåldern påträffades på platsen, skadad av någon typ av tillhygge.
Enligt uppgift var brottsoffret vaken och talbar i samband med att han transporterades till sjukhus. Fem personer greps för mordförsök och anhölls sedan efter inledande förhör.
– Vi har en ganska klar bild av vad det är, men vi har hållit en del vittnesförhör och det är mycket möjligt att hålla flera. Så för att inte påverka vittnesmål så är vi lite vaga kring det. Men det är ett vasst föremål som det handlar om, säger Dennis Johansson Strömberg, polis i Region Öst till Aftonbladet.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.