Nyhetssammandrag fredag den 19 maj 2023

Publicerad 2023-05-19

Mördad i gängskjutning i Rågsved, tonårspojke livshotande skadad vid bråk, två skjutna i Askim och främmande man försökte tränga sig in hos kvinna för att våldta henne.

Under natten mot torsdagen skedde en skjutning i Rågsved i södra Stockholm. Flera personer sprang in på en grill och öppnade eld.
Tre person i 20-årsåldern föll offer för gärningsmännen. En dog, en skadades allvarligt och den tredje fick lindrigare skador.
Polisen kunde efter en snabb insats gripa fem misstänkta gärningsmän som anhölls på beslut av åklagare under torsdagsmorgonen. Samtliga brottsoffer har enligt Polisen gängkriminella anknytningar.

 Polis larmades till Sala om ett pågående bråk. När patrullen anlände hittades en pojke i övre tonåren svårt skadad.
Enligt Polisen är det någon typ av vasst föremål som använts mot brottsoffret. Pojken var medvetslös när ambulans körde honom till sjukhuset för vård. Skadorna uppges vara livshotande.
Vissa fynd har säkrats på platsen, men ingen misstänkt har ännu gripits för brottet som rubriceras som mordförsök.

Två personer sköts under torsdagseftermiddagen i ett villaområde i Askim, söder om Göteborg. De skjutna personerna är bägge i 20-årsåldern. En av dem är allvarligt skadad, medan den andra har lindrigare skador.
Det här är enligt Polisen en del av en pågående gängkonflikt i södra Göteborg. De två skjutna männen tillhör det som kallas G-falangen från Västra Frölunda. De ligger i krig med M-falangen.
Fem personer har hämtats in till förhör, med anledning av mordförsöket. Även ett fordon har tagits i beslag.

En främmande man knackade på hos en kvinna i 20-årsåldern i Haninge, söder om Stockholm. När hon öppnande försökte han tränga sig in i lägenheten för att våldta henne.
Men kvinnan lyckades få ut honom och larmade Polisen. Med hjälp av de uppgifter som brottsoffret lämnade kunde en man i 30-årsåldern gripas som misstänkt för försök till våldtäkt.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.