Nyhetssammandrag söndag 21 maj 2023

Publicerad 2023-05-21

Polisen försökte hindra Rasmus Paludan - i strid med domstolsbeslut, personal på Stena Line åtalas för narkotikasmuggling, lägenhetsbrand i Borlänge och man attackerades i trapphus med dödligt våld.

Enligt hemliga källor till Dagens Nyheter (DN), pressades Polismyndigheten att försöka stoppa Rasmus Paludan från att hålla allmänna sammankomster, trots att flera domstolar ansett att tillstånd ska ges.
Vid tio olika tillfällen har domstolarna ändrat Polismyndighetens beslut om att neka Paludan tillstånd.
Men eftersom Polisen känt press av bland annat tidigare och nuvarande regeringar, så har man i flera fall valt att kringgå domstolarnas beslut.
– Det är just i sådana här lägen när trycket är hårt och det blåser politiska vindar som vi ska hålla hårt i lagboken. Men det gjorde vi inte, säger en hemlig källa till DN.

 Sju personer åtalas för sin inblandning i synnerligen grov narkotikasmuggling från Kiel till Göteborg. Samtliga är i 20- till 30-årsåldern och anses ha haft varierande grader av inblandning.
Två av de åtalade anklagas för att transporterat 50 kilo amfetamin och hasch, de var anställda på Stena Line.
– Det är ju tack vare dem som man har kunnat göra det här utan att gå genom tullen, säger åklagare Marie Andersson till Expressen.

 Under lördagseftermiddagen larmades räddningstjänst, ambulans och polis till en lägenhet i Borlänge.
En brand hade av icke offentliggjord anledning startat i bostaden på femvåningshuset. Tre personer fick enligt uppgift evakueras via balkongen, ingen verkar ha blivit allvarligt skadad.
Räddningstjänsten fick snabbt kontroll på branden och kunde släcka den. Släckningsarbetet var avklarat inom ett par timmar från att larmet inkom.

 En ung man attackerades under lördagsmorgonen i ett trapphus i Haninge, söder om Stockholm. Enligt Polisen gick en okänd gärningsman till attack med en kniv.
Brottsoffret skadades mycket allvarligt och flögs med ambulanshelikopter till sjukhuset för vård. Någon misstänkt har ännu inte gripits för dådet.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.