Nyhetssammandrag måndag 5 juni 2023

Publicerad 2023-06-05

Dansk polis sköt efter svenskregistrerad bil, en död och flera skadade efter stor brand, pojke som skadades i hissolycka har avlidit och beväpnad mopedförare gripen.

Polisen i Köpenhamn jagade en svenskregistrerad bil under söndagen. Under biljakten öppnade polisen eld mot bilen. Totalt två svenska bilar jagades.
Det var efter ett rån i Helsingborg som ena bilen stals och tog sig över Öresundsbron in på danskt territorium.
– Vi mottar en anmälan som gör att vi letar efter två svenska bilar, säger Espen Godiksen, vakthavande befäl vid Köpenhamnspolisen, till Aftonbladet.
Totalt greps fyra personer, två från respektive bil.

En brand utbröt tidigt på söndagen på ett äldreboende i Bollnäs. Räddningstjänsten från sex stationer skickades till platsen tillsammans med flera ambulanser och polis.
Branden var fullt utvecklad när brandbilar kom fram. Släckningsarbetet pågick hela söndagen. Flera personer togs till sjukhus, vissa med svåra skador.
En person dog. En förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse eller vållande till annans död har inletts.

 Under onsdagen skadades en pojke i en hissolycka i Johannesberg i Göteborg. Pojken har nu avlidit bekräftar Sahlgrenska sjukhusets presskommunikatör Lisa Räng för Aftonbladet.
Det var i samband med en räddningsaktion där han fastnat i hissen, som han föll fem våningar ner. En utredning av Polisen och Arbetsmiljöverket är pågående gällande bland annat om de inblandade brandmännen gjort något fel som bidrog till att pojken föll.

Polisen uppmärksammade en mopedförare som körde vingligt i Torslanda i Göteborg.
När de slog på blåljusen såg patrullen att föraren kastade ifrån sig ett föremål som senare visade sig vara en pistol.
Mannen greps och är nu misstänkt för grovt vapenbrott, olovlig körning och grovt rattfylleri.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.