Nyhetssammandrag torsdag 8 juni 2023

Publicerad 2023-06-08

Polis körde in i bergvägg, bil körde in i polisstation, man kunde inte betala restaurangnota – slickade på metallräcke och anställd på HVB-hem gjorde minderårig flicka gravid.

Under natten mellan tisdag och onsdag så körde en polisbil i Norrköping under en utryckning in i en bergvägg. En polis kördes till sjukhuset med lindriga skador.
Orsaken till olyckan utreds och någon förklaring har ännu inte offentliggjorts. En förundersökning om vårdslöshet i trafiken har inletts.

 En man med ett pistolliknande föremål körde sin bil in i entrédörren till polisstationen i Mora, rapporterar SVT Dalarna.
Innan händelsen hade den misstänkte ringt och sagt att han ville bli skjuten av polis. Eftersom stationen var tom så blev det ingen våldsam konfrontation.
Mannen spårades och efter en förhandling gav han upp och kunde gripas under lugna former. Han är misstänkt för blåljussabotage.
– Det är lätt att det går snett när vi har någon som uttalar sig på det här sättet och har ett vapenliknande föremål. Vi kan ju inte chansa på om vapnet är riktigt eller inte. Så det känns skönt att gripandet blev lugnt, säger Polisens vakthavande befäl Rasmus Eriksson till SVT Dalarna.

Polis larmades till en restaurang på Norrmalm i centrala Stockholm där en man som druckit skumpa för 15 000 kr inte kunde betala.
Mannen, som är i 50-årsåldern, hävdade att pengar fanns på kortet, men när det gång på gång avvisas av terminalen, så vill personal att de går undan för att prata om situationen.
Då lägger sig mannen på golvet och börjar slicka på en metallstång. I samband med detta tillkallas polis.
Den misstänkte omhändertas för fylleri och är misstänkt för bedrägeri och ringa narkotikabrott.

 En minderårig flicka på ett HVB-hem blev gravid med en 25 år äldre man som var personal. Det hela doldes först. Ingen polisanmälan gjordes, ingen utredningen skedde. Först efter att SVT Värmland började granska fallet tog hemmet händelsen på allvar och inledde då bland annat en Lex Sarah-utredning.
Inspektionen för Vård och Omsorg har fått in ett anonymt tips och inlett en utredning av HVB-hemmet.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.