Nyhetssammandrag tisdag 27 juni 2023

Publicerad 2023-06-27

JO-utredning mot Åklagarmyndigheten, misstänkt mord i Gävle, klottrare tog simtur innan gripande och cyklist skjuten i Skåne.

Det var i början av mars som Polisen gick ut i media med en efterlysning av en man som var misstänkt gängkriminell.
Cirka fyra timmar senare mördades den efterlystes pappa. Mordet visade sig vara hämnd från ett rivaliserande kriminellt nätverk.
Justitieombudsmannen (JO) har nu inlett en utredning av händelsen efter en anmälan från de anhöriga till den mördade.
Åklagarmyndigheten är den myndighet som JO främst riktar in sig mot.

 En man i 70-årsåldern blev skjuten i sitt hem under natten till måndagen. Det var i mannens villa i Malmö som någon knackade på dörren sent på natten.
Han öppnade dörren på glänt, men behöll säkerhetskedjan på. En pistol avfyrades då och mannen träffades i benet. Han är helt oförstående till varför de sköt honom.
Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord. Ingen misstänkt har ännu gripits.

Ett vittne hade sett en man klottra på olika byggnader. När polis anlände så pekade vittnet ut den misstänkte som då befann sig i vattnet och simmade.
Klottraren såg polisen, men fortsatte simma. Först när han tröttnat så tog han sig in till kanten och kunde då tas av polisen.
Flertalet sprayburkar togs i beslag vid gripandet. Han är misstänkt för skadegörelse.

Tidigt på måndagen ringde en man och anmälde att han blivit skjuten när han cyklade till jobbet.
Polis anlände till platsen och hittade brottsoffret, en man i 20-årsåldern, vid en gångtunnel. Den skadade fördes till sjukhus med allvarliga, men inte livshotande skador.
Polisen lyckades snabbt hitta en misstänkt gärningsman som greps. Såväl brottsoffer som misstänkt är kända av Polisen sedan tidigare.
Skottlossningen, som rubriceras som försök till mord, verkar vara en inbördes dispyt.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.