Nyhetssammandrag söndag 9 juli 2023

Publicerad 2023-07-09

Tre åtalas för planer på kontraktsmord, kvinna gripen misstänkt för mordförsök, man gick till attack med jättedildo, Kina skakas av extremväder och SJ-tåg tvingades vända efter stenkastning.

Tre åtalas för planer på kontraktsmord.Tre unga män från Linköping åtalas för förberedelse till mord och grovt vapenbrott,  rapporterar SVT Nyheter Öst.
Männen hade tagit på sig ett uppdrag om att mörda en man i en pågående gängkonflikt i Stockholm.
– Att Linköpingsbaserade kriminella begår brott även i andra städer är inte ovanligt, det förekommer frekvent. Men också att gängen förstärker i Linköping med tillresta från till exempel Stockholm eller Södertälje när det uppstår konflikter här, säger Linköpings chefsåklagare Eva Nemec Nordh till SVT.

Kvinna gripen misstänkt för mordförsök. I torsdags larmades Polisen till en adress i Stockholm där en kvinna hittades stickskadad.
Nu har en kvinna i 30-årsåldern gripits misstänkt för mordförsök.
– Vi fick larm om ett bråk. Vi utreder det här som mordförsök, säger Carina Skagerlind vid Polisen.
Den skadade kvinnan fördes till sjukhus med ambulans och en teknisk undersökning genomfördes på platsen.

Man gick till attack med ”jättedildo”. En man ska ha agerat hotfullt och aggressivt efter att ha blivit barstoppad på Scandic i Halmstad. Nu åtalas han för olaga hot och våld mot tjänsteman, rapporterar Hallandsposten.
Det var i januari i år som mannen befann sig på Scandic Hallandia. Till en början var han artig och lugn. Men enligt förhör ska mannens attityd ändrats efter att han börjat dricka alkohol, vilket medförde att han blev nekad i baren.
Han började bland annat kalla personalen för ”hora”, ”fitta” och ”bögjävel”.
Senare under kvällen fick väktarna in ett överfallslarm från hotellet. På plats upplevde de mannen som hotfull. Han hade även riktat en ”jättedildo” mot en kvinna och sagt:
”Du ska vara jävligt rädd för mig. Jag ska knulla dig. Jag ska våldta dig med dildon.”

Kina skakas av extremväder – 15 döda. I Kina har minst 15 personer dött och tusentals flytt sina hem efter att extrema regnmängder har fallit i landets centrala och sydvästra delar, rapporterar Sveriges Radio.
Samtidigt har andra delar av landet drabbats av de värsta värmeböljorna på över 20 år.

SJ-tåg tvingades vända efter stenkastning. Ett nattåg som var på väg från Malmö till Stockholm tvingades vända i Hässleholm i natt. En stor sten hade kastats och träffat glasrutan på loket.
– Det blev sprickor i rutan. När föraren kom till Hässleholm vände han, åkte tillbaka till Malmö och bytte lok, säger Lina Edström på SJ:s pressjour.
Tåget blev fyra timmar sent, men de sovande passagerarna märkte inte så mycket förrän de kom fram. Nu har Trafikverket polisanmält händelsen.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.