Nyhetssammandrag onsdag 19 juli 2023

Publicerad 2023-07-19

Amerikansk soldat gripen på gränsen mellan Sydkorea och Nordkorea, 50-årig man död i bilolycka, medlem från Dödspatrullen nekas permission - risk för fritagning för stor och en man missade lägga en varuavskiljare vid kassan - misshandlades.

En amerikansk soldat har gripits av nordkoreanska styrkor efter att ha korsat gränsen vid den demilitariserade zonen (DMZ), som gränsen mellan Syd- och Nordkorea kallas.
Mellan de två länderna finns en fyra kilometer lång zon som skiljer de två länderna åt, detta är ett populärt turistmål, och det var här som mannen – enligt uppgift – medvetet vandrade in på fel sida.
Han sitter i förvar och förhandlingar om hans frisläppande pågår.

 Det var strax innan 08:00 på tisdagsmorgonen som en allvarlig olycka inträffade på en väg utanför Sandviken. En man i 50-årsåldern voltade med sin bil och skadades då svårt.
Han togs till sjukhus men hans liv gick inte att rädda. Varför han voltade med sin bil har inte offentliggjorts, men enligt Polisens hemsida finns ingen misstanke om brott.

 Den 28-årige Benjamin Owusu Afriyie dömdes i Danmark till livstids fängelse för ett dubbelmord och flyttades sedermera till Sverige för att avtjäna sitt straff.
Han var medlem av Rinkebygänget ”Dödspatrullen”, som ligger bakom flera mord.
Han har nu ansökt om permission, något Kriminalvården har avslagit. Detta med hänsyn till bland annat att man bedömer det finns en hög risk för fritagning. Dessutom har han omfattande misskötsamhet i anstalt.

 Under tisdagseftermiddagen larmades polis till en butik i Eskilstuna efter rapporter om misshandel. En man hade missat att lägga en varuavskiljare, så kallad kundpinne, på kassabandet.
En annan man blev så arg över detta att han tog till våld. När polis anlände hade den misstänkte gärningsmannen flytt platsen. Brottsoffret hade lindriga skador i ansiktet.
En anmälan om misshandel har upprättats. Ingen har ännu gripits.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.