Nyhetssammandrag torsdag 20 juli 2023

Publicerad 2023-07-20

Mordförsök med machete, tonåring skjuten i Sandviken, okänd död man har nu identifierats och ugn exploderade i Motala.

Under onsdagsmorgonen kallades polis till Hammarö utanför Karlstad, där det rapporterats om en macheteattack.
En man blev attackerad av sin granne efter att de två bråkat. Brottsoffret togs till sjukhuset med allvarliga, men dock inte livshotande skador.
Polisen skriver på sin hemsida att detta var en så kallad enskild händelse, således utan anknytning till något annat såsom till exempel organiserad kriminalitet. Grannen är gripen som misstänkt för försök till mord.

Polisen fick sent på tisdagskvällen, vid 23-tiden, larm om en misstänkt skottlossning i Björksätra, ett område i Sandviken.
Flera patruller och ambulans sändes till adressen. På plats hittades en skottskadad pojke i övre tonåren.
Han var allvarligt skadad men enligt Polisen var tillståndet stabilt när han togs till sjukhuset. Enligt uppgifter till Göteborgs-Posten har två misstänkta gärningsmän gripits för försök till mord.

 Det var i april som en man i 60-årsåldern hittades medvetslös på en strand i Kämpinge i Skåne.
Han avled efter några dagar, men eftersom han saknade identitetshandlingar så visste man inte vem den avlidne var. Nu har mannens identitet kunnat fastställas.
“Identifieringen möjliggjordes av att det i anslutning till mannen anträffades en nyckel. Tack vare information som inkom till Polisen efter hand kunde fastigheten som nyckeln gick till lokaliseras. I fastigheten anträffades ID-handlingar. Med hjälp av dessa och norska myndigheter kunde mannen identifieras”, skriver Polisen på sin hemsida.
Den avlidne var norsk medborgare. Inga brottsmisstankar finns.

Flera larmsamtal inkom till SOS under onsdagen efter att många personer hört en explosion komma från en restaurang i Motala.
Polispatruller skickades till platsen tillsammans med ambulans och räddningstjänst.
Det visade sig att en gasugn exploderat. En man i 30-årsåldern skadades och fördes till sjukhus med oklart skadeläge. En anmälan om vållande till kroppsskada genom arbetsplatsolycka är upprättad.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.