Nyhetssammandrag söndag 30 juli 2023

Publicerad 2023-07-30

Fusk vid matbutikernas snabbkassor ökar, fånge misshandlades med spikklubba, Tupacs ring såld för 10,4 miljoner kronor och dödlig explosion i fyrverkerilager.

Fusk vid matbutikernas snabbkassor ökar. Det har blivit vanligare att gemene man fuskar och slår in fel vara i matbutikernas snabbkassor enligt branschorganisationer.
Pär Bygdeson, vd för Livsmedelshandlarna, kopplar utvecklingen till de stigande matpriserna. Han tror även att anonymiteten vid snabbkassan gör att fler ”passar på” och att vinterns debatt om att handlarna utnyttjade situationen för att tjäna pengar bidragit.
– Vissa kunder kanske kände att jag kan sno från dem eftersom de snor från mig. Men påståendet i sig är ju inte sant, säger Bydgeson.

Fånge misshandlades med spikklubba. En fånge på Högsboanstalten i Göteborg misshandlades grovt av en medfånge. En egentillverkad spikklubba ska ha använts vid misshandeln, rapporterar Göteborgs-Posten.
Polisen larmades till ett bråk på anstalten vid 10.30 på förmiddagen på fredagen. Enligt Polisen är det en man i 40-årsåldern som är misstänkt för grov misshandel av en man i 20-årsåldern. Skadeläget är oklart.
Kriminalvården bekräftar för tidningen att en incident inträffat på anstalten, men vill för övrigt inte kommentera händelsen.

Tupacs ring såld för 10,4 miljoner kronor. En ring som tillhört hiphop-legendaren Tupac Shakur såldes på tisdagen för motsvarande 10,4 miljoner kronor på auktion i New York, till ingen mindre än rapartisten Drake, rapporterar AFP.
I ett Instagram-inlägg som nu är borttaget visade den kanadensiska ”Hotline bling”-artisten upp ringen som Tupac bar under sitt sista framträdande på MTV Video Music Awards den 4 september 1996, bara några dagar innan han dödades i en skjutning vid 25 års ålder.

Dödlig explosion i fyrverkerilager. Nio personer har omkommit och över hundra personer har skadats i en explosion i ett fyrverkerilager i Thailand, uppger thailändska myndigheter.
Olyckan inträffade i staden Sungai Kolok i den södra provinsen Narathiwat.
Explosionen tros ha orsakats av svetsning under det byggnadsarbete som pågick i byggnaden.
Videoklipp i sociala medier visar bostäder, affärer och fordon som förstörts i explosionen.
Engelskspråkiga Thai PBS rapporterar att uppemot 500 hus har skadats i händelsen. Elden ska nu vara under kontroll, enligt myndigheterna.
Säkerheten inom Thailands byggsektor är dålig och dödliga olyckor är vanliga.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.