Nyhetssammandrag måndag 7 augusti 2023

Publicerad 2023-08-07

Rånturné på Gotland, misstänkt yxmördare häktad, stor räddningsinsats efter båtolycka och polisen efterlyser vittnen till mord.

En mindre rånturné skedde på Gotland. Två butiker rånades inom loppet av en timme under söndagen av tre rånare.
Först rånades en butik i Roma och därefter en i Katthammarsvik. Deras byte blev bland annat tobaksvaror.
Vid andra rånet blev en ur personalen slagen i ansiktet, men uppges bara ha fått lindriga skador. Vid 17-tiden grep polisen tre misstänkta, en kvinna och två män, på östra Gotland.

Under torsdagskvällen hittades en man mördad i ett Avesta. Offrets kropp hittades i ett hyreshus och han ska enligt uppgift ha blivit dödad av en yxa i husets källare.
Två kvinnor och en man greps och anhölls sedermera för dådet. Nu har mannen, som är i 30-årsåldern, häktats av Falu tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för mord.

 En båt slog runt i havet utanför Halmstad under söndagseftermiddagen och sjönk till botten.
En stor räddningsinsats inledes för att rädda de tre personer som befann sig på båten.
Två av dem kunde snabbt plockas upp ur vattnet, medan den tredje tog längre tid att lokalisera. Samtliga är förda till sjukhus, en man och två kvinnor. Deras skadeläge är inte offentliggjort.

 Det var den tredje augusti som en 70-årig man i Hyllinge i Skåne mördades. Två personer har anhållits som misstänkta för brottet men polisen behöver informationen om iakttagelser i området.
Vittnen som har sett en person färdas på en elsparkcykel i området den aktuella dagen är av särskilt intresse, men även andra uppgifter som kan vara till hjälp efterlyses.
”Alla iakttagelser kring brottsplatsen med omnejd är av intresse, även dagarna före mordet”, skriver polisen på sin hemsida.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.