Nyhetssammandrag onsdag 9 augusti 2023

Publicerad 2023-08-09

Ännu en gängrelaterad dödsskjutning – 20-åring död i Sätra, person misshandlad och rånad i sitt hem, skottlossning mot villa i Huddinge och 15-åring åtalas för mord på annan 15-åring.

Gängkrigen har skördat ännu ett offer. Under måndagskvällen sköts en ung man i 20-årsåldern i Sätra centrum. Det var strax efter klockan 19 som ordningsvakter i gallerian larmade om en pågående skottlossning.
Brottsoffret var svårt skadad och flögs med ambulanshelikopter till sjukhuset. Men hans liv gick inte att rädda. Vid 22-tiden meddelades att han avlidit.
Efter en stor polisinsats greps fyra personer som misstänkta för mordet. Enligt uppgift är detta ännu en uppgörelse i kriminella kretsar.

 Under tisdagen larmades polis till en lägenhet i Rimbo i Norrtälje. Anländande radiobilar fann en bostadsinnehavare som misshandlats och rånats av tre gärningsmän.
Brottsoffret behövde inte uppsöka sjukhus för sina skador. Polisen hittade och grep en misstänkt i närområdet som misstänkt för rån. Övriga två gärningspersoner har inte hittats.

En villa i Huddinge, söder om Stockholm utsattes för skottlossning. Det boende, som inte träffades av kulorna, larmade själva polisen. Den inledande utredningen kunde konstatera att huset träffats flera gånger.
I nuläget vet man inte om denna skjutning har koppling till andra brott med anknytning till gängkriminalitet.
En förundersökning om mordförsök och grovt vapenbrott är pågående. Någon misstänkt har ännu inte gripits.

En 15-årig pojke har åtalats för mordet på en jämnårig pojke. Brottsoffret hittades knivhuggen i Lumaparken i Hammarby Sjöstad.
Under tisdagen sände åklagaren in stämningsansökan till tingsrätten. Den misstänkte nekar till brott.
– Jag väcker åtal för att en omfattande utredning nu är klar. Polisen har genomfört ett stort antal förhör med vittnen som fanns på plats och gjorde iakttagelser den här aktuella kvällen i Lumaparken i Hammarby Sjöstad. Mordvapnet är inte hittat, men jag anser ändå att vi har ett gott bevisläge, säger Rolla Akkache, senior åklagare och förundersökningsledare, i ett pressmeddelande.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.