Nyhetssammandrag torsdag 10 augusti 2023

Publicerad 2023-08-10

Fyra personer förgiftade av kvinna som tillagade giftig svamp, bomb vid hus i Falkenberg, fyra åtalas för mord i Västerås och polis attackerade av knivman.

En australiensisk kvinnan har gripits som misstänkt för att ha mördat sina svärföräldrar och sin syster.
Tillvägagångssättet är lite annorlunda, kvinnan tros ha förgiftat dem genom att tillaga en måltid där bland annat en giftig svamp serverades.
Det var den 29 juli i år som den 48-årige Erin Patterson bjöd familjen på mat. Fyra personer insjuknade efter förgiftningen, tre har avlidit och den fjärde, den misstänktes svåger, kämpar för sitt liv. Kvinnan sitter häktad och nekar till brott.

Bomb exploderade vid ingången till ett flerfamiljshus i Falkenberg natten mot onsdagen. Boende i huset och i området väcktes av en kraftig smäll som fick flera stycken att larma polisen.
Anländande patruller mötes av omfattande skador på entrédörren. Inga personskador har rapporterats.
En förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse har inletts. Ingen misstänkt har gripits.

En åklagare i Västerås lämnade under onsdagen in en stämningsansökan till Västmanlands tingsrätt mot fyra personer, varav två är under 18 år.
Åtalet gäller mordet på en 20-årig man som sköts till döds i ett bostadsområde den första november förra året.
Alla tilltalade ställs till svars för mord, tre av dem även för grovt vapenbrott.
– Utredningen har varit omfattande och jag åberopar både muntlig och skriftlig bevisning. Jag anser att bevisläget är gott och nu kommer tingsrätten göra sin prövning av bevisningen, säger senior åklagare Karolin Hellsberg i ett pressmeddelande.

En polispatrull var hemma hos en man i Ronnby i Blekinge för att delge ett beslut. Detta förargade mannen till den grad att han hämtade en kniv och gick till attack mot poliserna.
Knivmannen gjorde motstånd men övermannades och oskadliggjordes. Ingen av poliserna skadades vid tumultet, mannen skadades lindrigt men behövde inte sjukhusvård.
Den misstänkte gärningsmannen greps som misstänkt för försök till mord, våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.