Nyhetssammandrag söndag 13 augusti 2023

Publicerad 2023-08-13

Kanariefåglar för 150 000 kr stulna, skottlossning i Malmö, fyra i fylleriolycka och flerfamiljshus beskjutet i Helsingborg.

Ett antal kanariefåglar blev stulna från ett förråd beläget i Plönningegymnasiet, norr om Halmstad. Vid 03:33 fick polis larm om ett pågående inbrott.
Ansvarig för förrådet kom först till platsen och såg en mörkblå bil lämna platsen i hög fart. Värdet på fåglarna är mellan 130 000 och 150 000 kr.
– Det är ett minst sagt udda ärende. Jag hade ingen aning att de kan vara värda så mycket, men jag vet inte heller hur många fåglar det handlar om, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg till Göteborgs-Posten.

Ett flertal skott avlossades mot en villa i Västra Kattarp i Malmö. Ingen såg eller hörde skottlossningen, utan hålen hittades efteråt, under lördagen.
Polis upptäckte att ytterligare en villa träffats. Ingen misstänkt finns i ärendet. En förundersökning om grovt vapenbrott har inletts.

En personbil körde av vägen vid Rödösunder i Östersund strax efter midnatt, natten mot lördagen. Fyra personer färdades i fordonet som krockade med en stolpe.
En person skadades så pass allvarligt att vederbörande behövde föras till sjukhus. Föraren, som är en yngre man, greps på plats som misstänkt för rattfylleri.

Polisen larmades under natten mot lördagen till ett flerfamiljshus i Helsingborg, efter rapporter om skottlossning. Anländande patruller spärrade av och genomsökte området med bland annat hund.
Även flera fordon och personer kontrollerades i närområdet. Inga personskador har rapporterats.
Någon misstänkt för brottet, som rubriceras som grovt vapenbrott, har ännu inte gripits.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.