Nyhetssammandrag lördag 9 september 2023

Publicerad 2023-09-09

Ung man attackerad av björn, enligt Volodymyr Zelenskyj var det Putin som lät döda Prigozjin, terrormisstänkte Daniel Khalife har setts i London, 23-åring häktad för fem år gammal dödsskjutning, inställda tåg efter bränder – misstänkt politiskt motiv och Lasse Berghagen ligger nedsövd på sjukhus sedan en vecka tillbaka.

En man har attackerats av en björn utanför Venjan i Mora kommun, rapporterar SVT Dalarna. Enligt polisen ska mannens skador vara allvarliga.
– Det har varit någon typ av jakt och en ung, vuxen man som blir attackerad. Han förs till sjukhus med ambulans och vi är på plats och utreder omständigheterna runt jakten, säger Mats Öhman, presstalesperson vid Polisregion Bergslagen till SVT.
Räddningstjänst och polis kallades till platsen och anhöriga ska ha börjat vårda mannen.
– Om björnen är skjuten vet jag inte. Det hålls förhör för att utreda vad som har hänt, säger Mats Öhman.

Zelenskyj: Putin dödade Prigozjin. Det var Rysslands president Vladimir Putin som låg bakom Wagnergruppens ledare Jevgenij Prigozjins död. Det hävdar Volodymyr Zelenskyj i ett tal.
– Han dödade Prigozjin, det har vi all information om, sade Ukrainas president och lade till att Putin är ”politiskt svag”.
Jevgenij Prigozjin var sannolikt en av tio personer som dödades i en uppmärksammad flygkrasch den 23 augusti.

Den terrormisstänkte Daniel Khalife, 21, har skymtats i London. Det bekräftar brittisk polis för Sky News.
Khalife, som är en brittisk ex-soldat, var åtalad för terrorbrott och spioneri för Iran. Han inväntade dom när han rymde från Wandsworths-fängelset på onsdagen.
Enligt polisens uppgifter sågs Daniel Khalife springa från lastbil i en rondell i Wandsworth – samma morgon som han rymde, skriver tidningen.

En 23-årig man har häktats misstänkt för en fem år gammal dödsskjutning i stadsdelen Nyfors i Eskilstuna, rapporterar SVT Nyheter Sörmland.
Mordet skedde på kvällen den 21 november 2018 och offret var en 22-årig man.

Inställda tåg efter bränder – misstänkt politiskt motiv. Tågtrafiken mellan Berlin och Hamburg har stoppats efter bränder längs järnvägsspåren, rapporterar tysk media.
Polisen utreder mordbrand och det finns misstankar om politiskt motiv.

Lasse Berghagen har vårdats på sjukhus sedan några veckor tillbaka där han bland annat har genomgått en stor hjärtoperation. Nu har komplikationer tillstött och den folkkäre artisten har legat nedsövd i snart en vecka, enligt Aftonbladet.
– Det är en kritisk situation för pappa, säger dottern Malin Berghagen till tidningen.
Under sommaren har 78-årige Berghagen tvingats ställa in flera uppträdanden på grund av problem med hjärtat och han opererades nyligen för kärlkramp.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.