Nyhetssammandrag söndag 17 september 2023

Publicerad 2023-09-17

Man sköt mot bilar från balkong, oväntat besök av älg i butik, brasiliansk ”helare” dömd till 118 års fängelse och döda spädbarn hittade – pappa och dotter gripna.

Man sköt mot bilar från balkong. En man i 35-årsåldern har gripits i Hedemora under natten mot lördag, misstänkt för att ha skjutit mot bilar på en parkering från sin balkong, rapporterar P4 Dalarna.
Ingen person ska ha kommit till skada men minst en bil har skadats. När mannen greps hittade polisen även vapen i mannens lägenhet.
– Ärendet är rubricerat som grovt vapenbrott och framkallande av fara för annan, säger Torbjörn Roos, vakthavande polisbefäl.
Händelsen har inga kopplingar till gängrelaterad brottslighet, enligt polisen.

 Oväntat besök av älg i butik. En älg sprang in genom en glasruta till en butik med lantbruksprodukter i Ljungbyhed i Skåne.
Butiken utrymdes på personal och kunder och polisen larmades till platsen.
En jägare tillkallades för att avliva älgen på ett säkert sätt, vilket också skedde.
– Den var för stressad för att släppas ut, säger polisens presstalesperson Filip Annas.
Ingen person kom till fysisk skada.

 Brasiliansk ”helare” dömd till 118 års fängelse. En känd brasiliansk ”helare” som anklagats för sexuella övergrepp mot sina kvinnliga följare har dömts till 118 års fängelse. Mannen döms för fyra fall av våldtäkt.
Han ska även betala skadestånd på uppemot motsvarande drygt 200 000 kronor till offren.
81-årige João Teixeira de Faria, eller João de Deus (João av Gud), har behandlat tusentals människor varje månad vid sitt ”andliga sjukhus” i den lilla staden Abadania i centrala Brasilien.
Hundratals kvinnor har anklagat honom för att ha tvingat sig på dem sexuellt under förevändning att bota dem. De äldsta fallen är från 1973.
Faria greps 2018. Han har sedan dess suttit i husarrest och har nekat till anklagelserna. Totalt omfattade rättegången 17 anklagelsepunkter.

Döda spädbarn hittade – pappa och dotter gripna. Tre spädbarnslik har hittats i en källare i en by i norra Polen och en 54-årig man och hans 20-åriga dotter har gripits misstänkta för incest och mord, rapporterar AP med hänvisning till polska medier.
En av kropparna har kunnat identifierats som 20-åringens dotter. Hon misstänks för två fall av mord och ett fall av incest. Kvinnans pappa misstänks för tre mord och två fall av incest.
54-åringen misstänks även ha haft en incestuös relation med en annan av sina döttrar, enligt den polska tv-kanalen TVN24.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.