Nyhetssammandrag fredag 22 september 2023

Publicerad 2023-09-22

Anställd vid Attunda tingsrätt anhållen, Maskeradligans ledare gripen efter dramatisk biljakt, postbud rånat i Uppsala och mord på 13-åring bekräftas vara del av gängkonflikt.

En person som är anställd vid Attunda tingsrätt har anhållits som misstänkt för att spridit sekretessbelagd information till obehöriga.
Polisen är förtegen om detaljer kring utredningen, men säger sig ha ett bra samarbete med tingsrätten.
– Vilken typ av information det är fråga om och vad det kan ha fått för konsekvenser kan jag i nuläget inte säga någonting om. En offentlig försvarare har förordnats, säger förundersökningsledaren Per Nichols i ett uttalande.

 Mats Rimdahl, mest känd som Maskeradligans ledare, greps under onsdagskvällen efter en dramatisk biljakt. Efter att ha prejats av vägen i en rondell i Enskede, söder om Stockholm, greps han.
I bilen hittades bland annat flera kilo amfetamin. Den 66-årige Rimdahl har suttit en stor del av sitt liv i fängelse och riskerar nu ännu en gång ett mångårigt straff.

 Under natten mot torsdagen blev ett postbud rånat i centrala Uppsala. En okänd gärningsman gick till attack och misshandlade det kvinnliga postbudet.
Rånaren fick med sig en väska med bland annat paket och brev. Brottsoffret skadades inte allvarligt. Någon misstänkt har ännu inte gripits.

Milo, den 13-årige pojke som hittades död i ett skogsområde i Handen i södra Stockholm, blev skjuten i huvudet som en del av en gängkonflikt. Detta bekräftas nu av åklagare.
– Det finns uppgifter, vilka jag inte närmre kan gå in på med hänsyn till förundersökningssekretessen, som visar att pojken utsatts för det grova och fullständigt hänsynslösa gängvåldet, säger åklagaren tillika förundersökningsledaren Lisa dos Santos i ett pressmeddelande.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.